Lukáš Zavacký Futbal

Košickí futbalisti premárnili šancu na postup: Šinglár poslal fanúšikom jasný odkaz

Postup do najvyššej futbalovej súťaže mali vo vlastných rukách. Všetko však zbabrali. Futbalisti VSS Košice prehrali s outsiderom zápasu a opäť si zahrajú len v DOXXbet lige. Peter Šinglár sa fanúšikom verejne ospravedlnil.

Ilustračný obrázok k článku Košickí futbalisti premárnili šancu na postup: Šinglár poslal fanúšikom jasný odkaz
Zdroj: TASR

Po zaváhaní 1. FC Tatrana Prešov v 9. kole s FC Nitrou dostali košickí futbalisti z VSS obrovskú výhodu. S rovnakým súperom však prehrali a vyzeralo to s postupom veľmi zle. Ich protivník z východu Slovenska im však dal ďalšiu šancu. Ak by s FK Pohroním vyhrali, oslavovali by titul. Nestalo sa.

Čítajte tiež: Záver sezóny graduje: Košické VSS si skomplikovalo šance na postup, Prešovčania však pomohli

„Bolo to kŕčovité. Chceli sme, ale nedopadlo to dobre. Nedali sme gól a keď nedáte gól, nemôžete vyhrať. Ešte sa musíme veľa učiť, najmä vyhrávať. Mrzí ma to o to viac, že sme to mali vo vlastných rukách. Mali sme inú predstavu, ale taký je futbal. Teraz nám to nebolo súdené,“ povedal najskúsenejší hráč tímu, Peter Šinglár, po porážke 0:1.

Jeho mužstvo hnalo na vlastnom štadióne viac než 1600 divákov. Tým však ostali oči pre plač. „Bolo treba dať gól, ale to sa nám nepodarilo. Oni skórovali z jedného z protiútokov, ktoré mali v závere. Ospravedlniť sa musíme fanúšikom i ľuďom okolo košického futbalu, ktorí robili čo mohli. My hráči sme to momentálne zbabrali,“ netajil sklamanie tento obranca.

Košičania síce zostali na čele tabuľky zásluhou lepšieho skóre pred Liptovským Mikulášom, ale v prípade rovnosti bodov rozhodne o postupujúcom lepšia bilancia vzájomných zápasov. Tá hovorí v prospech Liptákov. Ak ale Prešovčania v poslednom dueli zvíťazia, dostanú sa do Fortuna ligy oni.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM