Alexandra Kolínská Hokej

Košický hokejový kapitán po náročnej sezóne: Vo finále rozhodovali maličkosti!

Hokejový tím HC Košice má na konte ďalší titul a radosť z neho ešte chvíľu potrvá. Vyspovedali sme kapitána Martina Štrbáka, ktorý nám prezradil svoj pohľad nielen na trénerov, play off, či sezónu, ale prezradil aj, čo preňho znamenala podpora fanúšikov v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Košický hokejový kapitán po náročnej sezóne: Vo finále rozhodovali maličkosti!
Zdroj: TASR

Ako sa vám cestovalo po víťaznom zápase z Banykej Bystrice?

Cesta bola ako každá iná, samozrejme, bolo trošku veselšie v autobuse. Nejak sme sa nesnažili zdržiavať na pumpe, nakúpili sme si čo treba, málokto sa zdržiaval.

Ako by ste zhodnotili tohtoročné play off, ktorý zo súperov vás najviac prekvapil?

My sme si v prvom rade našimi výsledkami a našou hrou zabezpečili to najlepšie možné miesto v play off, čo nám dávalo výhodu v rámci pozícií, čo sa týkalo domácich zápasov. Každý jeden súper bol dôstojný, dá sa povedať, že každý bol náročný. Žiadny z nich nebol ľahký, museli sme skutočne siahnúť na dno svojich síl. Je to súčať play off, tam každý jeden zápas je rozhodujúci.

Ako by ste zhodnotili celé play off?

Troššku nás poznačilo zranenie kľúčových hráčov v prvom zápase play off a narušilo to konštrukciu nášho tímu a jeho zloženie. Napriek tomu sme sa s tým vyrovnali veľmi dobre a Piešťany aj Poprad sme prešli aj napriek chýbajúcim hráčom a čo sa tíka finále, tak doň sme vstupovali s pokorou. Vedeli sme o kádrových vlastnostiach Banskej Bystrice, o ich kvalitách a dôkladne sme sa na nich pripravili. Všetky zápasy boli veľmi vyrovnané, kde rozhodovali len maličkosti, ale zvládli sme to.

Cítite väčšie vyčerpanie oproti minuloročnému play off?

Sme unavení, musím povedať za mužstvo aj za seba, že sme unavení a v žiadnom prípade by sme nechceli hrať siedmy zápas. Ja viem, že naši diváci by zrejme radšej privítali domáce víťazstvo, ale my sme už to už chceli mať za sebou. Preto sme k tomu zápasu tak pristúpili a sme radi, že to vyšlo.

Prispievate aj vy ako kapitán k motivácii hráčov?

Tak ja mám svoju úlohu v každý deň zápasu aj počas prestávok mám svoje reči, ktoré musím povedať tímu a tým sa ich snažím motivovať. Bez toho to proste nejde. Mám svoje povinnosti a viem čo sa odo mňa ako od kapitána očakáva.

Ako sa pozeráte na zmenu trénerov, ktorá prebehla počas základnej časti?

V prvom rade treba poďakovať našim predošlým trénerom – Antonovi Tomkovi a Pavlovi Zubekovi, ktorí odviedli kvalitnú prácu počas dvoch rokov, pretože boli sme majstri aj s nimi a udržať sa v tabuľke medzi prvými nie je jednoduché. Po ťažkej sezóne, počas prípravy a odohrať Ligu Majstrov a držať sa na prvých priečkach, to všetko dokázali. Ale napriek tomu boli vymenení a nová trénerská dvojica skutočne nadviazala na dobrú prácu, priniesli nový impulz, nové myslenie, trošku sa pomenila taktika a mužstvo to ocenilo. Chlapci pristupovali k tomu ešte lepšie a v prvom rade bola aj taká pohoda v kabíne, čo je taký kľúčový základ k úspechu.

Nie je to váš prvý titul, ale čo pre vás tento nový titul znamená?

Každý titul je osobitý a aj tento má svoje čaro. Ja si ho nesmierne vážim, pretože tie predchádzajúce, ktoré som získal sú v úvodzovkách zabudnuté a chcem stále niečo nové. Ťažko opísať tie posledné sekundy, keď ubieha čas a vy už viete, že už to máte vyhraté a že sa budete tešiť s tímom, pozriete sa na chlapcov, ktorí dlhé roky hrajú hokej a nemali nikdy možnosť získať ten titul. Pozriete sa do ich očí a vidíte tú radosť, ako sa z toho tešia ako malé deti a to vo mne vyvolá také zadosťučinenie, že ten hokej hráme dobre.

Čo hovoríte na fanúšikov, ktorí vás boli podporiť v Banskej Bystrici?

Bolo ich počuť, ako my sme veľmi radi, že merali takú cestu a nemerali ju nadarmo. Aj z toho dôvodu bola naša priorita tá, že ten pohár budeme dvíhať v ich blízkosti, takže narýchlo sme vymysleli taký koridor a spontánne zdvihnutie pohára pred nimi.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM