Futbal

Kozáka potešilo rozhodnutie hráčov: V reprezentácii SR končí len Ďurica

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák sa pred piatkovým prípravným zápasom na Ukrajine dozvedel výbornú správu. Okrem stopéra Jána Ďuricu bude národný tím pokračovať v doterajšom zložení, žiaden ďalší hráč súčasného kádra sa najcennejšieho dresu nevzdal.

Ilustračný obrázok k článku Kozáka potešilo rozhodnutie hráčov: V reprezentácii SR končí len Ďurica
Zdroj: TASR

Od pondelkového zrazu v Senci mal kormidelník slovenského tímu debaty s tridsiatnikmi, ktorí zvažovali, či pokračovať v reprezentačnej misii, alebo uvoľniť miesto mladším – menovite s brankárom Matúšom Kozáčikom, kapitánom Martinom Škrtelom, či útočníkom Adamom Nemcom. Všetci sa k otázke reprezentovania vyjadrili kladne, Kozák tak s nimi môže spočítať na nový cyklus kvalifikácie EURO 2020 ako aj na novú súťaž Ligu národov.

„Využili sme čas na rozhovory s hráčmi, ktorí majú určitý vek. Neprekvapili ma, keďže za tie roky som ich dobre spoznal. Nebolo pre nich ľahké rozhodnúť sa, keďže ďalšia kvalifikácia sa začne až o rok a pol. Sami nevedia, v akom stave a v akej športovej forme budú, ale všetci do jedného mi povedali, že keď budú v poriadku a nominujem ich, veľmi radi prídu reprezentovať Slovensko. Toto rozhodnutie som aj očakával, keďže vždy radi reprezentovali, tešili sa na zrazy a v zápasoch zo seba vydali všetko. Z tohto pohľadu som spokojný,“ povedal Kozák.

Najviac času na rozmyslenie si vzal kapitán Martin Škrtel. „S Martinom a Marekom Hamšíkom som sa rozprával na túto tému ešte pred kvalifikačným zápasom s Maltou. Marek sa hneď vyjadril jednoznačne, že chce naďalej reprezentovať. Martin si nechal mesiac na rozmyslenie, aby sa porozprával a poradil s rodinou. A teraz sa takisto vyjadril, že keď bude zdravý, veľmi rád pomôže,“ dodal lodivod SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM