Regióny Rôzne

Kráska z Humenského okresu: V ringu sa mení na nebezpečnú bojovníčku! FOTO

Je mladá, krásna a odvážna. Keď sa postaví do ringu, so súperkami nemá zľutovanie. Nikola verí, že jej boxovanie neskončí v amatérskej rovine.

Ilustračný obrázok k článku Kráska z Humenského okresu: V ringu sa mení na nebezpečnú bojovníčku! FOTO
13
Galéria
Zdroj: Archív Nikola Cenknerová

Keď zistila, že v Kamenici nad Cirochou majú posilovňu, začala ta chodiť cvičiť. Nikola Cenknerová chcela náročnejší tréning, viac pohybu a tak sa pripojila k miestnemu boxerskému Miko Fit-box klubu. Prišla na prvý tréning, na druhý a už po polroku nadišiel čas prvého zápasu.

Chcú sa poradiť

Nikola sa teda stala boxerkou čírou náhodou, no rozhodne ju to baví. „Budem na sebe tvrdo makať a vylepšovať sa, aby to neskončilo len pri amatéroch,“ hovorí o svojich cieľoch. Nikola sa navyše chce začať venovať boxu a telesnej príprave aj ako trénerka a vyštudovať fakultu telesnej výchovy a športu. „Veľmi veľa dievčat mi píše a posiela svoje premeny. A ja sa im snažím čo najlepšie v danom smere poradiť. Veľmi ma teší, keď sa im môžem venovať, či na internete alebo v posilňovni a určite rada spoznám aj nové tváre,“ vysvetľuje mladá kráska.

Zdroj: Archív Nikola Cenknerová

Zranení sa nebojí

To, že sa Nikola venuje pre ženy pomerne netradičnému športu, berú ľudia, s ktorými sa dennodenne stretáva, úplne normálne. „Horšie je, keď to spomeniem medzi ľuďmi, s ktorými sa nepoznám, ale to nevadí. Nikdy som neriešila kto si čo o mne myslí a robila stále to čo sa mi páči a chcem ja,“ vraví s úsmevom.

Nikola priznáva, že už mala zopárkrát rozbitý nos či poškriabané ruky od suchého zipsu na rukaviciach. No o svoj zovňajšok sa v súvislosti s boxom nebojí a ak by aj nepríjemnú ranu schytala… „Len by ma to viac naštartovalo na tú súperku a druhýkrát sa jej postaviť lepšie a vrátiť jej to,“ podotkla odvážna dievčina, ktorá má napozerané nielen všetky časti Rockyho, ale ako vraví, azda aj všetky filmy s touto témou.

FOTO: Nikola chcela len náročnejší tréning a... Stala sa z nej boxerka!
13
Galéria
Zdroj: Archív Nikola Cenknerová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM