Jakub Forgács Regióny

Krásna príležitosť pre bystrických zaľúbencov. Zažijú romantiku ako z talianskej Verony

Aj vy by ste radi prežili Valentín so svojou polovičkou? Máme pre vás tip, kde v Bystrici môžete svoje city vyjadriť vskutku originálne.

Ilustračný obrázok k článku Krásna príležitosť pre bystrických zaľúbencov. Zažijú romantiku ako z talianskej Verony
8
Galéria
Zdroj: TASR

Stredoslovenské múzeum (SSM) pozýva všetkých zaľúbencov prežiť sviatok sv. Valentína v Matejovom dome v Banskej Bystrici, kde si môžu užiť balkónovú romantiku ako z talianskej Verony, v domove Rómea a Júlie.

Ako uviedla koordinátorka Matejovho domu Romana Hradecká, zamilovaní pobudnú na sviatok zaľúbených vo dvojici na balkóne Matejovho domu v čase od 13:00 do 17:00. Podujatie Rómeo a Júlia na bystrický spôsob sa začína 11. februára a potrvá do 14. februára. Aktivity SSM spojené so sviatkom zamilovaných sa tým však nekončia.

„V Tihányiovskom kaštieli pamätáme aj na našich operených priateľov z lesa, a preto sme si pre nich pripravili vtáčie Valentínky. Imrich Kováč zo Slovenskej ornitologickej spoločnosti v nedeľu 12. februára o 10:00 návštevníkom kaštieľa porozpráva o význame vtáčích búdok a starostlivosti o mestské vtáctvo v zimnom období. V tvorivých dielňach si svoju zručnosť preveria malí remeselníci na workshope, v rámci ktorého spoločnými silami zhotovia búdky pre vtáčiky z Radvane,“ dodala koordinátorka Tihányiovského kaštieľa Dana Bardonová.

V OBRAZOCH: Valentín v Matejovom dome
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM