Tlačové správy

Krásne fotky a autentické zážitky: Festival Cestou necestou vyráža naprieč Slovenskom

Žiadne letoviská plné turistov, ale skutočný život v autentických kútoch sveta očami slovenských cestovateľov. Obľúbený festival mieri do niekoľkých slovenských miest.

Ilustračný obrázok k článku Krásne fotky a autentické zážitky: Festival Cestou necestou vyráža naprieč Slovenskom
1
Galéria
Zdroj: Cestou necestou

S jarou opäť prichádza nové turné cestovateľského festivalu Cestou necestou plné inšpiratívnych cestovateľských prednášok, rád a tipov, kam s batohom na chrbte vyraziť.

Po trojdňovej zastávke v Bratislave sa festival vydáva postupne do desiatich slovenských miest. (festivalové termíny pre jednotlivé mestá nájdete v našej galérii).

Ako stopnúť lietadlo?

Po trojdňovej nádielke v hlavnom meste festival pokračuje naprieč celým Slovenskom. Pre návštevníkov sú pripravené extrémne výpravy Slovákov na štvorkolesových tátošoch do Sýrie, Pamíru, Gruzínska či všetkých postsovietskych krajín. Zápach benzínu neustane ani z motorky, alebo z požičaného „busíka“ v šialenosti menom indická doprava. Avšak tá najväčšia výzva príde v podobe 4000km ultra-cyklomaratónu.

Čoraz viac prístupnejšia Afrika nám predstaví Etiópiu, Sudán, Eritreu, sadenie stromčekov v Keni, no aj drastické podmienky obyvateľov Nairobi. Zlatým klincom čierneho kontinentu bude rozprávanie Slávka Krále z Česka, ktorý za pol roka precestoval štrnásť krajín Afriky. V Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach sa od neho dozviete, ako stopnúť lietadlo, policajné auto, koňa, pašerákov drog, prežiť maláriu, no hlavne ako „lowcostovo“ cestovať za účelom spoznávania miestnych kultúr.

Kysučan o vrcholkoch hôr aj mexická tequila

Najkrajšími miestami nás poteší veľkolepá Čína, no s nádhernými scenériami nebude zaostávať ani Nový Zéland, či Filipíny. Za skialpom pôjdeme až na Island, alebo za šamanom do Nepálu. Svojimi vysokohorskými snami nás prevedie príbeh Kysučana. Od ruskej tajgy prostredníctvom transibírskej magistrály prejdeme až do kontroverznej Severnej Kórei. Navštívime Barmu v dažďovej sezóne a celú JV Áziu. Pre fajnšmekrov poriadnej tequily, alebo salsy je pripravené Mexiko, alebo mix všetkých kultúr – Panama. V zálohe sú pripravené taktiež výnimočné miesta od Ohňovej Zeme až po Karibik, avšak to, že ďaleko chodiť netreba potvrdí Podkarpadská rus.

,,V hľadáčiku zrkadlovky precestujeme celý svet, presvedčíme sa o tom, že sa dá zarábať hrou na gitaru, alebo bicyklovaním a na záver si vychutnáme magický zvuk indickej sitar," dodávajú organizátori.

Kompletný program festivalu nájdete na stránkach festivalu Cestou necestou alebo na Facebooku.

Zdroj: Cestou necestou
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM