Jakub Forgács Rôzne

Krásny hubársky úlovok Bystričanky (46): Neuveríte, čo všetko našla v Kremničke

Najprv teplo, potom výdatný dážď. Ideálne podmienky pre huby. To, čo Bystričanka Tatiana Fikusová (46) objavila počas leta, prekonalo očakávania skalných, ale aj náhodných hubárov.

Ilustračný obrázok k článku Krásny hubársky úlovok Bystričanky (46): Neuveríte, čo všetko našla v Kremničke
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci sa pani Tatiana Fikusová (46) z Kremničky nepovažuje za veľkú hubárku, na huby chodieva odmalička. „Zbieram však len modráky, dubáky, osičníky, suchohríby, takú klasiku. Niečo ako plávky a ostatné nezbieram,“ prezradila Fikusová.

„Sezóna je u nás od mája do septembra, samozrejme, podľa počasia. Ak je sucho, sezóna nie je. Tohtoročná je zatiaľ slabá, možno práve teraz sa to rozbehne,“ poukázala na upršané dni hubárka, ktorá podľa vlastných slov zbiera hlavne v lese v okolí Kremničky, Rakytoviec, Badína, Vlkanovej či Sielnice.

„Huby zaváram, hlavne kuriatka a pražím na cibuľke. Dávam ich tiež do mraziaku alebo suším pre rodinu a priateľov,“ vymenovala spôsoby, ako nakladá s hubami.

Hoci bolo poriadne teplo, len pred mesiacom sa jej podaril parádny úlovok. V dvoch plných košíkoch si z okolia Kremničky priniesla modráky a i dubáky. „O týžden budú dúfam nové úlovky, už sa teším,“ dodala na záver pani Fikusová, ktorej ďalšie úlovky si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Tiež sa vám podaril veľký hubársky úlovok a chcete aby ho videli viacerí? Alebo poznáte neobvyklý recept z húb? Podľte sa s ostatnými a pošlite nám tip na adresu bystrica@global24.sk.

Čítajte tiež:

Skúsený hubár prezradil super info: Kde v Bystrici a okolí nájdete najlepšie lokality?

Foto: archív Tatiany Fikusovej

FOTO: Úlovky bystrickej hubárky
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM