Správy

Kremnicu čaká v novom roku niekoľko investícií: Čo všetko sa má v meste zmeniť?

Primátor Alexander Ferenčík načrtol plány kremnickej radnice na tento rok. Čítajte, čo sa bude v historickom mestečku riešiť prioritne.

Ilustračný obrázok k článku Kremnicu čaká v novom roku niekoľko investícií: Čo všetko sa má v meste zmeniť?
Zdroj: TASR

Mesto čakajú v tomto roku aj viaceré investície. Táto téma však bude podľa primátora Alexandra Ferenčíka viac aktuálna v čase, kedy už bude známy výsledok hospodárenia mesta v minulom roku. V rozpočte totiž nie sú zapojené dividendy mestských lesov, ani rezervný fond.

Medzi priority patrí telocvičňa

Primátor načrtol, že medzi prioritami kremnickej samosprávy je najmä dokončenie rekonštrukcie mestskej telocvične ešte v prvom polroku tohto roka, pokračovanie v rekonštrukcii Základnej školy Pavla Križku či cesty pred poštou.

,,Chceme rozšíriť parkovacie kapacity na Ulici Jula Horvátha, kde sme to kvôli počasiu nestihli v predchádzajúcom roku," podotkol s tým, že parkovacie miesta by mali pribudnúť aj na Dolnej ulici.

Pomôcť môžu peniaze z eurofondov

Mesto tiež bude pokračovať v rekonštrukcii ciest a chodníkov. Ešte pred koncom minulého roka podľa Ferenčíka zakúpilo infraset na opravy výtlkov asfaltovou zmesou. Opravy výtlkov tak budú podľa jeho slov jednoduchšie.

Okrem toho má samospráva pripravených niekoľko projektov, s ktorými sa chce uchádzať o prostriedky z eurofondov. ,,Pokračovať budú aj prípravné práce na obytnej zóne Veterník, či práce na Relax centre. Chceli by sme opraviť strechu, ktorá tečie a spôsobuje problémy nad bazénom," dodal primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM