Webnoviny - Svet

Kritizujú políciu pre skoré prepustenie Paris

WEBNOVINY.SK

Paris Hiltonová Foto: SITA/AP BRATISLAVA 7. septembra (WEBNOVINY) – Lasvegaská polícia sa bráni pred kritikou za priskoré prepustenie Paris Hilton z väzenia. Hviezda obvinená z prechovávania drog sa vo väzbe zdržala tri hodiny a následne ju prepustili na jej vlastnú záruku, že sa dostaví na súdne pojednávanie. Tento čas je menej než polovicou priemerného držania obvinených z podobných trestných činov v cele County Detention Center.

Zástupca veliteľa Metropolitnej polície Jim Dixon uviedol, že sa snažil celý proces urýchliť, Hilton umiestnil do samostatnej miestnosti a poslal ju preč hneď, ako to šlo. „Áno, zaobchádzali sme s ňou inak, než s ostatnými zadržanými, pretože som nechcel mať vo väzení chaos. Keď privediete niekoho, ako ona, každý sa chce prísť pozrieť,“ povedal Dixon. „Najmä pre preplnenie väznice bola Hilton pre dozorcov veľkým problémom,“ dodal.

Advokátku Jessicu Murray hnevá skoré prepustenie Hilton na slobodu. Medzi jej klientky patria najmä prostitútky zadržané pre nenásilné trestné činy. Priemerná doba povinných úkonov ako vypočúvanie, bratie odtlačkov prstov a fotografovanie trvá pri týchto obvineniach 4 až 12 hodín a nasleduje ďalších 4 až 12 hodín do prepustenia. „Dokážem pochopiť, prečo ju dali do samostatnej miestnosti. Ale nechápem, prečo s ňou nenaložili ako s každým iným,“ povedala Murray. „Ak ste spáchali trestný čin, musia vás posudzovať ako kohokoľvek iného,“ dodala.

Dedičku hotelového impéria zastavila polícia 27. augusta v Las Vegas. Jej priateľa obvinili zo šoférovania pod vplyvom omamných látok a u Hilton v kabelke neskôr našli kokaín. Tá však tvrdí, že kabelka, a teda ani kokaín nepatrí jej.

SITA/AP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM