Barbara Dallosová Rôzne

Kto nevedel o čo ide, nestačil sa čudovať: Nad dedinkou odrazu vzlietli stovky balónov, útok na rekord! FOTO

Stovky účastníkov a ešte viac pestrofarebných balónov, ktoré tancovali nad ich hlavami. Aj tak vyzerala nevšedná akcia s krásnou myšlienkou. S balónmi totiž do neba putovali i odkazy...

Ilustračný obrázok k článku Kto nevedel o čo ide, nestačil sa čudovať: Nad dedinkou odrazu vzlietli stovky balónov, útok na rekord! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Dohromady 209 účastníkov s 281 balónmi s odkazmi pre tých, ktorí už nie sú medzi nami, sa zúčastnilo na dnešnom netradičnom podujatí v Revištskom Podzámčí pri Žarnovici. Pri tamojšej Drevenici Revište vypustením balónov s odkazmi pre najbližších zároveň vytvorili úvodný zápis do Knihy slovenských rekordov.

,,Podujatie bolo určené pre každého, kto sa nestihol so svojimi blízkymi rozlúčiť, alebo nestihol povedať všetko potrebné, čo by chcel. A tiež pre ľudí, ktorí mali nejaké nesplnené priania," povedala organizátorka podujatia Lucia Gregušová.

Ľudia však neposielali do neba odkazy len pre mamy, otcov, či starých rodičov, ale tiež známym ľuďom, priateľom, susedom, či dokonca domácim miláčikom.

Okrem hromadného vypustenia balónov bolo súčasťou podujatia aj odovzdanie diplomov v troch kategóriách a hromadná selfie účastníkov z oblohy, prostredníctvom vírnika. Film z pokusu o rekord natočili organizátori prostredníctvom drona a bude umiestnený na facebookovej stránke podujatia.

Foto: L.Gregušová/TASR

Nevšedný pohľad hore: Nebo zaplavili stovky farebných balónov
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM