Tlačové správy

Ktorý grécky ostrov si vás podmaní najviac?

Grécko je kolískou európskej civilizácie. Miesto, kde životným mottom je„syga, syga“, teda pomaly, pomaly. A Gréci presne tak aj žijú, pomaly a pritom strašne rýchlo. Aj obyčajné ležanie na pláži a opaľovanie vám v Grécku utečie rýchlejšie, ako keby ste pozerali najnapínavejší film na svete.

Ilustračný obrázok k článku Ktorý grécky ostrov si vás podmaní najviac?
Zdroj: TASR

Kréta

Jeden z najvýznamnejších gréckych ostrovov. Okrem toho, že sa tu zrodila európska civilizácia, zrodil sa tu aj boh Zeus a v podstate celá grécka mytológia. Už teraz sa na vás tešia pláže s bielym pieskom a azúrovým morom. Pláž Vai získala dokonca prezývku grécky Karibik. S tým rozdielom, že v Karibiku nenájdete takú skvelú kuchyňu ako tu. Stredomorská kuchyňa je úžasná sama o sebe, ale Gréci ju povýšili na úplne iný level. Obľúbenými strediskami, kde zabudnete na každodenné starosti sú Bali, Panormo či Kavros. Navštívte tento ostrov aj vy a nasajte tú pravú nefalšovanú grécku atmosféru. Presne takto chutí dovolenka na Kréte.

Zakynthos

Zakynthos je menší ostrov ako Kréta, no ponúka miesta, ktoré nenájdete na žiadnom inom ostrove na svete. Magické modré jaskyne, ktoré sú známe na celom svete sú dychberúce. Práve farba vody v týchto jaskyniach by mala byť definíciou najkrajšej modrej na svete. Výnimočná je aj pláž Navagio. Nad vami kolmé skaly, pod vami biely piesok, pred vami tyrkysové more a za vami zhrdzavený vrak lode. Fantastické. Zakynthos je aj domov korytnačiek – kariet, takže ak hľadáte ideálny darček odtiaľto, je magnetka karety obrovskej.

Rhodos

Ostrov, ktorý je známy vďaka jednému zo Siedmich divov sveta. Niekedy tu stál Rhodoský kolos, 32 metrová bronzová socha boha Hélia. Jeden mýtus hovorí o to, že tento ostrov pomenoval boh Hélios po svojej manželke Rhode iný zase tvrdí, že Rhodos má svoje meno po nymfe, dcére boha Poseidona, s rovnakým menom. Vychutnajte si dovolenku na Rhodose a zistite, aká je skutočná pravda.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM