Prokop Slováček Zo Slovenska

KURIOZITA DŇA: Domček, po ktorom by isto zatúžila aj Snehulienka + VIDEO

Rozprávková stavba, ktorá púta pozornosť okolia, a jej chýr sa už rozletel aj do sveta, leží na Myjavských kopaniciach.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Domček, po ktorom by isto zatúžila aj Snehulienka + VIDEO
Zdroj: internet

Táto obdivuhodná stavba sa nachádza vo Švancarovej doline v katastri obce Jablonka. Pán Viliam, ktorý ho vymyslel ho pomenoval Rozprávkový domček a pokojne by v ňom mohla žiť Snehulienka alebo Palculienka.

Podľa informácie pána Viliama Wachsmutha, rodáka z Trnavy, majiteľa a autora projektu tejto stavby, už dávnejšie tu kúpil pozemok s rozpadnutou stodolou. Keďže bol v prekrásnej lokalite rozhodol sa tu postaviť niečo atraktívne, čo sa mu aj podarilo.

Hneď za bránou, ktorá je z opracovaných konárov, sa nachádza veľký strom- gaštan, kde má v jeho koreňovom systéme sídlo troll. Pred vchodom do rozprávkového domu je zaujímavý farebný monument, ktorý pripomína strážcu.

Zdroj: internet

Interiér ako z rozprávky

Keď vojdete do domu, budete sa cítiť ako v rozprávke. Všetko ako by bolo v pohybe. Nenájdete tu pravý uhol. Všetko je asymetrické. Mozaikovitá podlaha je vytvarovaná do netradičných obrazcov. Elegantný kozub vytvára neopísateľnú atmosféru a vyhrieva aj druhé podlažie, ktoré slúži pánovi Viliamovi ako ubytovanie.

Veľmi zaujímavé sú aj schody, ktoré vedú do podkrovia. Na prvý pohľad sa zdajú byť rovnaké, no každý schod je iný a pôsobia ako “schody do neba”. Krásny rozprávkový domček môžete navštíviť od stredy do nedele v čase od 10.00 do 18.00.

FOTO: rozpravkovydom.sk

Zdroj: YouTube.com
KURIOZITA DŇA: Domček, po ktorom by isto zatúžila aj Snehulienka + VIDEO
15
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM