Zo Slovenska

KURIOZITA DŇA: Kabáty vymenili za plavky. Ľadové medvede otvorili otužileckú sezónu

Ak už teraz drkocete zubami a zimu milujete spoza okna v teplých ponožkách, nič pre vás. Desiatky otužilcov vytiahli zo skrine plavky i vtipné kostýmy.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Kabáty vymenili za plavky. Ľadové medvede otvorili otužileckú sezónu
Zdroj: R. Tomeček

My sa zimy nebojíme, nemáme z nej strach. S odvahou si zaplávame v ľadových vodách… Aj takto znie heslo ľadových medveďov, ktorí dnes oficiálne otvorili otužileckú sezónu.

Teplé bundy, svetre, hrubé ponožky vymenilo 160 účastníkov z celého Slovenska za plavky. Skupina fanúšikov tejto netradičnej športovej aktivity sa stretla v obci Nemečky pri Topoľčanoch. Počasie mali priam ideálne na ľadový kúpeľ. Teplota vody bola 6 °C, vzduchu o polovicu menej. A hoci slnko nad nimi svietilo, v jeho slnečných lúčoch sa rozhodne nezohriali.

Cieľom otužovania je zlepšenie telesnej zdatnosti, upevňovanie zdravia a pevnej vôle. Zimné plávanie si prišla prvýkrát vyskúšať aj Bratislavčanka Andrea, ktorá sa na ľadový kúpeľ poctivo pripravovala už dva mesiace.

"Neuveriteľné, koľko ľudí sa dokáže nadchnúť pre tento druh aktivity. Je to dosť zvláštne, ísť v skupine ľudí oblečených len v plavkách a tričkách cez celú dedinu a potom vliezť do naozaj studenej vody, keď naokolo stoja diváci v zimných vetrovkách a teplomer ukazuje tri stupne nad nulou. Ale ten pocit, keď vyleziete z vody a rozmrznete, je úžasný.“

Nielen ona, ale mnohí dospelí sa nedali radšej zahanbiť a odplávali, koľko vládali. Nešlo o to, kto-koľko zvládne či kto bude prvý. Ľadové Medvede si vychutnali predovšetkým ľadový zážitok! Najmladšia účastníčka mala toľko rokov, koľko teplota vody – šesť!

Ľadové Medvede
5
Galéria
Zdroj: R. Tomeček
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM