Rôzne

KURIOZITA DŇA: Mladý rybár ulovil takéhoto fešáka. Ako dopadol kapor?

Rybári mu môžu závidieť. V našich vodách sa takýto mega úlovok chytil na udicu vášnivému rybárovi z Považskej Bystrice. Hostina sa nekonala.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Mladý rybár ulovil takéhoto fešáka. Ako dopadol kapor?
Zdroj: TASR

Pre športových rybárov venujúcich sa lovu kaprov sa začína tá pravá rybačka až na sklonku leta a začiatkom jesene. Podľa Považskobystričana Vladimíra Lovíšeka prichádza obdobie, kedy sú ryby aktívne a budú stále aktívnejšie.

Dôkazom toho je jeho úlovok, ktorý mu skočil na háčik na Nosickej priehrade. Kapor s hmotnosťou 14,9 kilogramu a dĺžkou 93 centimetrov. Zdolávanie trvalo asi štvrť hodinu. Podobne ako všetky kapitálne ryby, ktoré doteraz chytil, putoval aj tento kapor späť do priehrady.

Kapor mu zabral v čase splnu mesiaca, ktorý mnohí rybári považujú za obdobie, kedy ryby nie sú aktívne. „Ja mám na spln opačný názor. Podľa mojich skúseností sa počas splnu ryby aktivizujú a zaznamenávam najviac najkrajších úlovkov,“ skonštatoval rybár, ktorý sa športovému rybolovu venuje 30 rokov. I keď podľa neho tento kapor nie je rekordný, je predzvesťou toho, že onedlho sa dajú očakávať aj väčšie úlovky.

Čítajte aj: KURIOZITA DŇA: Bavorský dobytok sa má na jeseň ako vo vatičke

Rybársky úlovok
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM