Svet

KURIOZITA DŇA: Na ľade "tancovali" autá, niekde videli sneh prvýkrát v živote

Silné sneženie a teploty pod bodom mrazu sužovali posledné dni celú Európu. V Turecku napadlo až 40 centimetrov snehu, v USA si na ľade "zatancovali" autá.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Na ľade "tancovali" autá, niekde videli sneh prvýkrát v živote
6
Galéria
Zdroj: TASR

Pohľad na mnohé krajiny pripomína animovaný film Doba ľadová. Vo viacerých kútoch sveta nasnežilo aj tam, kde zvyčajne nesneží. Lodnú dopravu cez Bosporskú úžinu dnes zastavila snehová búrka, ktorá prekvapila obyvateľov Istanbulu nádielkou až 40 centimetrov snehu. V niektorých tureckých mestách dokonca videli sneh prvýkrát v živote.

Cencúle ľadu viseli z fontány na Námestí sv. Petra vo Vatikáne 7. januára 2017. Silné sneženie a teploty pod bodom mrazu sužovali celú Európu a vyžiadali si aj obete na životoch. Zamrznuté fontány skrášľujú aj švajčiarske mesto Bazilej.

Teploty poklesli na – 24 stupňov Celzia aj v litovskom meste Vilnius. Nádielku si užili prekvapení obyvatelia aj v indickom meste Dharmsala. Tento himalájsky región zažil veľmi málo snehu za posledné tri roky.

A ako si poradili so zimou v posledných týždňoch šoféri? Vo videu nájdete situácie, keď sa cesty doslova premenili na klzisko a autá na „tanečnice“!

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM