Rôzne

KURIOZITA DŇA: Svetový úlovok! Toto je najväčšia pravá perla planéty

Tak tomu sa povie miliónový úlovok! Perlu našiel rybár, a keďže netušil, čo to je, ukryl ju doma pod posteľ. Spal na sto miliónoch eur!

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Svetový úlovok! Toto je najväčšia pravá perla planéty
Zdroj: TASR

Na snímke je najväčšia pravá perla planéty o hmotnosti 34 kilogramov, ktorú vystavili v hale kancelárie pre cestovný ruch v meste Puerto Princesa na juhozápade Filipínach 25. augusta 2016.

Cennosť, ktorej hodnota sa odhaduje na 100 miliónov dolárov, našiel rybár z ostrova Palawan v jeho okolí, ale ako talizman si ju schoval doma pod posteľou. Muž, ktorý netušil, o čo ide, sa rozhodol odovzdať perlu úradom až po tom, čo mu zhorel dom, informovali filipínske oficiálne zdroje.

Aileen Amuraová z tamojšieho úradu pre cestovný ruch uviedla, že perlu o výške 67 cm a šírke 31 cm preskúmajú ešte experti, aby sa ubezpečili o tom, že skutočne ide o najväčšiu pravú perlu. Doteraz najväčšiu perlu našli tiež v okolí filipínskeho ostrova Palawan, jej hmotnosť činí 6,4 kg, avšak ešte v roku 1934.

Terajší nález by si Filipínci chceli ponechať a prilákať ňou do mesta Puerto Princesa na spomínanom ostrove čo najviac turistov.

Čítajte aj: KURIOZITA DŇA: Fascinujúci západ slnka z rôznych kútov sveta

Najväčšia perla
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM