Anton Hrachovský Rôzne Zo Slovenska

KURIOZITA DŇA: Vadili mu kaluže na križovatke, na problém upozornil s humorom

Jeden z Novozámčanov vtipne upozornil vedenie mesta na neustále vznikajúcu mláku v križovatke ulíc.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Vadili mu kaluže na križovatke, na problém upozornil s humorom
Zdroj: odkazprestarostu.sk

Výsledkom zle vyspádovanej križovatky ulíc T.G.Masaryka a Svätoplukova je pravidelne vznikajúca mláka. Vzhľadom na to, že sa jedná o frekventovanú komunikáciu, voda z mláky často špliecha na fasádu obytného domu vedľa cesty. Aspoň tak to vidí jeden z obyvateľov Nových Zámkov – Martin, ktorý sa rozhodol na tento problém poukázať vskutku vtipným spôsobom. Do mláky umiestnil niekoľko hračkárskych kačičiek a fotku umiestnil aj s komentárom na web odkazprestaros­tu.sk.

Gumené kačky na ceste

"Na križovatke ulíc T. G. Masaryka a Svätoplukova je nevhodne vyspádovaná cesta vzhľadom na umiestnenie kanalizačnej vpuste. Voda zo zrážok (hlavne intenzívnych) neodteká, zostáva stáť vo veľkej mláke pri priechode pre chodcov. Kolesá áut prechádzajúcich zo Svätoplukovej na ulicu T. G. Masaryka vodu vystrekujú až na roh fasády nášho domu, čím ju poškodzujú,“ napísal Martin, jeden z aktívnych Novozámčanov, ktorý pravidelne zveľaďuje mesto svojimi dobrovoľnými aktivitami.

Čo na to mesto?

„Mestský úrad sa k tejto problematike vyjadroval už niekoľkokrát, pričom sme uviedli, že vzniknuté zlé vyspádovanie miestnej komunikácie na križovatke ulíc T. G. Masaryka a Svätopluková je nutné kvôli oprave mať k dispozícii z dôvodu technologickej náročnosti strojové asfaltovacie zariadenie (tzv. finišér). Lokálna úprava v danom prípade nestačí, je nutné kompletne vyspádovať celú cestnú komunikáciu v križovatke týchto dvoch ulíc,“ odpísal na otázku webu dobrenoviny.sk, či a kedy sa mesto chystá tento problém riešiť, Peter Morvai z odboru komunálnych služieb.

„Stena priľahlej budovy nevlhne od občasného vystreknutia dažďovej vody z miestnej komunikácie, ale od neodvedenia dažďovej vody odvodňovacím žľabom od steny budovy do verejnej kanalizácie z okapového dažďového zvodu, ktorý voľne tečie na chodník“, dodal v odpovedi Peter Morvai z Mestského úradu v Nových Zámkoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: odkazprestarostu.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM