Kultúra Zo Slovenska

KURIOZITA DŇA: Vodiča, ktorý oslavuje narodeniny s cestujúcimi, čakalo prekvapenie

V Bratislave jazdí vodič električky číslo 4, ktorý počas svojich narodenín oslavuje spolu s cestujúcimi. Tento rok ho čakalo veľké prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Vodiča, ktorý oslavuje narodeniny s cestujúcimi, čakalo prekvapenie
5
Galéria
Zdroj: TASR

Nielen cestujúcich bratislavskej MHD prekvapil v pondelok minikoncert v električke č. 4. Najmä jej vodiča Pavla Dureca, ktorý sa stal známym tým, že každoročne zdobí svoju električku dekoráciami a sladkosťami, oslavuje tak svoje narodeniny spolu s cestujúcimi, prekvapili na zástavke Námestie SNP deti z detského speváckeho zboru Superar. Oslávencovi prišla zablahoželať takmer dvadsiatka spevákov zo základných škôl Narnia v Bratislave a Plaveckého Štvrtku.

„Snažíme sa s deťmi veľmi intenzívne rozprávať o tom, ako spolu nažívať v rôznorodosti, ako poznať iné kultúry, deti z iných prostredí, sociálnych skupín, tak aby sa nám tu lepšie žilo,“ povedal Marek Kapusta z občianskeho združenia Superar Slovakia, ktoré príbeh šoféra električky zaujal.

„Je to pán, ktorý má svoju prácu rád a svoje narodeniny oslavuje spolu s celou Bratislavou, ale cez média aj s celým Slovenskom. Zdá sa nám to ako veľmi dobrá lekcia aj pre tieto deti a chceme byť súčasťou tej radosti,“ objasnil nápad usporiadať netradičnú akciu v MHD. „Nie je to aktivita Dopravného podniku, lebo oni majú veľa šoférov, ku ktorým sa musia rovnako pekne chovať, je to naša iniciatíva. My sa snažíme vystupovať v netradičných situáciách, snažíme sa rôzne situácie deťom priblížiť.“

Počas jazdy, ktorá trvala až po Trnavské mýto, deti vysmiatemu oslávencovi zaspievali rómsku, albánsku, anglickú i africkú pieseň. Nechýbalo tradičné „veľa zdravia, šťastia“. „Veľmi sa nám páči, že pán vodič električky č. 4 robí takúto akciu sám a zdobí svoju električku. Sme naklonení všetkým takýmto pekným nápadom. Zároveň si myslíme, že je veľmi dobré, aby naše deti zažili to, že robia pre niekoho niečo pekné a robia to nezištne,“ podčiarkol Ján Tkáč, ktorý malých spevákov sprevádzal na gitare.

Ako v stanovisku uviedla Adriana Volfová, hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava, minikoncert v električke patrí ako poďakovanie všetkým vodičom MHD: „Pán vodič rozdáva pohodovú náladu nielen na svoje narodeniny, kedy sa už tradične pripomína cestujúcim, on sa usmieva vždy, keď jazdí. DPB, a. s. sa pridáva k veľkému množstvu gratulantov, aj s vďakou, že v podniku odpracoval neuveriteľných 35 rokov. Vodič sa stal akýmsi symbolom oslavy práce vodičov a gestom, že detičky v električke zaspievali, tak chceme poďakovať aj všetkým našim ostatným vodičom.“

Vodiča, ktorý oslavuje narodeniny s cestujúcimi, čakalo prekvapenie
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM