Ľubomíra Karmanová Regióny

Kuriozita v Lučenci, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

Najobývanejším sídliskom v Lučenci je jednoznačne Rúbanisko. Sú, však aj ulice, či dokonca uličky, ktoré majú obyvateľov ako šafránu. Trúfli by ste si tipnúť, koľko ľudí žije v tej najmenšej lučenskej uličke?

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v Lučenci, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)
Zdroj: Dnes24.sk

Lučenec nielen svojou rozlohou, ale aj počtom obyvateľov, patrí medzi tie menšie na Slovensku. V súčasnosti nás tu žije 26 752. Tunajší obyvatelia sú roztrúsení po sídliskách, ale aj väčších, či menších uliciach, ktorých tu máme takmer 200.

Prvenstvo si v počte obyvateľov drží sídlisko Rúbanisko II, na ktorom žije 3 448 obyvateľov. Na známej trojke, teda Rúbanisku III, ich je o niečo menej (3 326). Tretiu priečku si drží samozrejme Rúbanisko I, aj keď už z výraznejšie nižším počtom obyvateľov, ktorých tu žije, v porovnaní s ostatnými časťami tohto sídliska len 990.

Okrem častí mesta, v ktorých žijú stovky, ba až tisícky obyvateľov, sú aj ulice, kde sused suseda pozná ako brata, veď ich v jednej ulici býva len pár desiatok. A ako by sa vám žilo na ulici, kde svojich susedov spočítate na prstoch jednej ruky? Takých ulíc je v našom meste až 11.

Koľko obyvateľov, teda, môže mať ulička s najmenším počtom? Ak ste tipovali viac ako jedného, váš tip nebol správny. Obyvateľ Ulice pod kaštieľom, totiž, nemá žiadneho suseda. Je teda jediným obyvateľom tejto maloveskej uličky.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Je medzi nimi aj váš štvornohý miláčik? TOP 10 najobľúbenejších plemien psov v Lučenci

Na svoj príchod na svet si vybral krásny dátum: Prvým lučenským bábätkom v roku 2016 je Samko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM