Jakub Forgács Krimi

Kuriózny prípad, aký Bystrica ešte nezažila: Streľba na námestí kvôli bijúcim sa holubom!

Pod Urpínom bolo rušno. Banskobystrickú políciu dal do pozoru muž, ktorý podľa slov mužov zákona strieľal v centre mesta!

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny prípad, aký Bystrica ešte nezažila: Streľba na námestí kvôli bijúcim sa holubom!
Zdroj: TASR

„Ku kurióznemu prípadu prispel v pondelok muž (41) z Valaskej, ktorý sa postaral o rozruch na Námestí Štefana Moysesa v Banskej Bystrici,“ informovala hovorkyňa banskobystrickej Mestskej polície Marianna Belancová, podľa ktorej muž pokojnú letnú atmosféru narušil streľbou zo vzduchovej pištole.

„Začalo to prijatím oznamu od občana na operačné stredisko mestskej polície, že na Námestí Štefana Moysesa nejaká osoba mužského pohlavia v červenom tričku má strieľať pravdepodobne zo vzduchovej pištole,“ pokračovala Belancová.

Ako ďalej uviedla, na miesto boli veliteľom zmeny operačného strediska vyslaní príslušníci mestskej polície. „Po príchode na miesto hľadaného muža identifikovali podľa popisu. Tento sa nachádzal na lavičke pri Barbakane. Opýtali sa ho, či má pri sebe nejakú strelnú zbraň. Odpovedal im, že má pri sebe vzduchovú pištoľ a následne im ju aj ukázal,“ spomenula hovorkyňa.

„Menovaný sa k skutku priznal a povedal, že strieľal na holuby, ktoré sa na zemi bili a chcel ich od seba rozdeliť,“ dodala Belancová so slovami, že osoba bola odovzdaná príslušníkom z Obvodného oddelenia Policajného zboru Banská Bystrica – východ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM