Regióny

Kúsok za Bratislavou vyrastie skokanský mostík. Zrenovujú opustený lyžiarsky areál

Za zaujímavým nápadom stojí skupinka nadšencov, ktorí sa chystajú opraviť opustený areál v lokalite Neštich pri Svätom Juri.

Ilustračný obrázok k článku Kúsok za Bratislavou vyrastie skokanský mostík. Zrenovujú opustený lyžiarsky areál
6
Galéria
Zdroj: Skijumping Slovakia

Fandíte skokanom na lyžiach? Alebo ste si už aj vy sami vyskúšali, aké to je letieť vzduchom po skoku z mostíka? Všetkých priaznivcov atraktívneho zimného športu určite poteší informácia, že kúsok za Bratislavou opravia opustený skokanský areál.

Opustený areál ožije

Za zaujímavým nápadom stojí skupinka nadšencov, ktorí pred pár dňami oznámili na facebookovej (FB) stránke Skijumping Slovakia svoj zámer opraviť opustený areál v lokalite Neštich pri Svätom Juri.

„Priatelia skokov na lyžiach, nastal čas, kedy máme možnosť dať opäť našim deťom možnosť "letieť vo vzduchu“. Len 6 km od Bratislavy je opustený skokanský areál. Ak všetko pôjde dobre, vo Svätom Juri vznikne opäť tréningové centrum pre deti a mládež. Máme tak jedinečnú možnosť v blízkosti Bratislavy vybudovať areál, ktorý bude spĺňať svetové parametre, aby sme tu mohli usporiadať preteky na medzinárodnej úrovni," píše sa na Skijumping Slovakia.

Skoky na lyžiach, bicykle aj kultúra

Andrej Kukumberg, jeden z tvorcov myšlienky obnovy areálu, zároveň vyzýva ľudí, aby nadšencom, ktorí sa do projektu pustili, držali palce. Na sociálnej sieti sa k podpore zaujímavého projektu pridalo viacero ľudí, medzi nimi i pamätníci, ktorí sa v Neštichu v mladosti lyžovali.

Kedy sa na projekte začne reálne pracovať zatiaľ známe nie je. „Všetko je v stave riešenia a postupnosť jednotlivých krokov si vyžaduje čas. Na mesto (Svätý Jur) som predložil komplexné využitie celého areálu (skoky na lyžiach, kultúrne využitie, zjazdová dráha pre horské bicykle s výťahom, atď…),“ píše na sociálnej sieti Andrej Kukumberg.

Ako sa k projektu Svätý Jur postaví, zatiaľ nevieme, isté však je, že zaujímavému projektu fandia desiatky ľudí z okolia.

Opustený skokanský areál Neštich
6
Galéria
Zdroj: Skijumping Slovakia
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM