Jakub Forgács Ostatné športy

Kuzminová sa zapojí do prípravy so ženským družstvom: Ako to vyzerá s jej štartom v súťažných pretekoch?

Nové správy z tábora biatlonistov. Dvojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová sa zapojí do tréningu. Pozrite, čo o jej súťažnom štarte povedala ženská šéftrénerka Anna Murínová.

Ilustračný obrázok k článku Kuzminová sa zapojí do prípravy so ženským družstvom: Ako to vyzerá s jej štartom v súťažných pretekoch?
Zdroj: TASR

Slovenský biatlon čaká v druhej polovici prebiehajúcej sezóny niekoľko vrcholov. Tréneri oboch reprezentačných výberov Juraj Sanitra s Annou Murínovou veria, že ich zverenci v nej potvrdia doterajší progres a na blížiacich sa šampionátoch kontinentálneho i svetového rangu si udržia kontakt so svetovou, respektíve európskom špičkou. Do spoločného tréningu sa so ženským družstvom zapojí už aj dvojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová, dokonca možný je aj jej štart v súťažných pretekoch.

Slovenské biatlonistky absolvujú reprezentačné sústredenie v Pokljuke, avšak nie všetky. Do Slovinska pocestujú Paulína aj Ivona Fialkové a Terézia Poliaková. Druhá časť ženskej výpravy bude pretekať na SP v Kanade na čele s Janou Gerekovou.

Špeciálnu motiváciu dodá slovenským reprezentantkám v Pokljuke práve Kuzminová. „Anastasia sa pripravuje doma, má však obmedzené možnosti tým, že má malé dieťatko. Ide však s nami do Pokljuky, kde podporí tím. Bude to dobré aj pre dievčatá, budú spolu v kontakte a verím, že nám poradí, pomôže. Priznám sa, počas sezóny sme neboli v kontakte, len sme čítali jej povzbudzujúce príspevky na facebooku. Teraz na to bude viac času,“ ozrejmila ženská šéftrénerka Anna Murínová. Od 30. januára strávia slovenské reprezentantky na sústredení 10 dní.

Do konca sezóny sa pôjde ešte niekoľko súťažných pretekov. Kuzminovej štart nie je vylúčený, podľa Murínovej však menej reálny. „V tejto chvíli je otázne, či nastúpi. Osobne si však myslím, že skôr nie,“ dodala.

Čítajte tiež:

Chodcovi Tóthovi sa ušlo prestížne ocenenie: Stal sa držiteľom Krištáľového krí­dla

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM