Tlačové správy

Lacné letenky? Ideálna šanca cestovať

Paríž, dáma na Seine, hlavné mesto Francúzska a tiež veľký sen turistov. Genius loci, ktorým Paríž oplýva je neuveriteľný. Nejde teraz ani tak o Eiffelovu vežu, ktorú turisti obliehajú ako mravce roztopenú zmrzlinu.

Ilustračný obrázok k článku Lacné letenky? Ideálna šanca cestovať
Zdroj: TASR

Ide o zapadnuté uličky, miesta, ktoré veľa turistov nepozná, či o úžasnú atmosféru na Montmartre, ktorú vytvárajú pouliční muzikanti, vy sedíte na schodoch, počúvate hudbu, pijete famózne francúzske víno a pozeráte sa na panorámu tohto príťažlivého mesta. Čo láka na Paríži najviac vás?

Raj v Paríži

Je to nočná plavba po Seine? Výhľad z Eiffelovky? Návšteva Notre Damu? Nech je to čokoľvek, mali by ste si urobiť radosť a Paríž navštíviť. Že je to autom 15 hodín cesty a autobusom viac ako 20? Áno, to je pravda, a? Letenky z Bratislavy do Paríža si môžete kúpiť ešte lacnejšie, koľko by ste zaplatili za benzín po ceste autom. A let? Let trvá 2 hodiny a 5 minút. Presne toľko, ako z Bratislavy do Žiliny IC vlakom. Znie to lepšie, ako sedieť 20 hodín v autobuse, však?

Odskočte si do Bruselu

Dnešné nízke ceny leteniek vám dovolia odskočiť si aj na výlet do Bruselu. Z Paríža ste v metropole Belgicka za 50 minút a tam sa teda nudiť nebudete. Nie, nemusíte sa zúčastniť rokovania Európskeho parlamentu, spravte si krajší výlet. Čo nemôžete v Bruseli vynechať?

Určite si nenechajte ujsť Atómium – až 165 biliónov krát zväčšenú ľudskú bunku zo železného krištáľu, je vec, ktorú musíte vidieť. Ďalej je to Manneken Pis, teda cikajúci chlapec, jedna z najznámejších fontán v Európe. Keď nenavštívite Grand Place, ako keby ste ani v Bruseli neboli. Nezabudnite ochutnať aj miestne špeciality – waffle, pečených úhorov, známe belgické hranolky či kvalitnú bio čokoládu, vďaka ktorej sú Belgičania známi na celkom svete. Doprajte si aj vy kúsok bohémstva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM