Jakub Forgács Regióny Kultúra

Lahôdka pre milovníkov retra. Do Fiľakova mieria historické autá a prídu i mažoretky

Aj vám učarovali historické stroje alebo dokonca vlastníte nejakého veterána? Potom pre vás máme tip na akciu, na ktorej by ste rozhodne nemali chýbať.

Ilustračný obrázok k článku Lahôdka pre milovníkov retra. Do Fiľakova mieria historické autá a prídu i mažoretky
Zdroj: Dnes24.sk

Historickými automobilmi z rôznych časových období sa zaplní v nedeľu 3. septembra o 11:00 priestranstvo na Námestí slobody pred budovou Mestského kultúrneho strediska (MsKS) vo Fiľakove v Lučeneckom okrese. Ako informovala jeho riaditeľka Andrea Illés Kósik, koná sa tam druhý ročník Zrazu veteránov.

„Na základe registrácie vyhlásia organizátori víťaza súťaže o najstaršie auto a najstaršiu motorku a na základe hlasovania návštevníkov podujatia sa rozhodne, ktoré vozidlo je najkrajšie,“ uviedla riaditeľka.

Ako dodala, pripravia tiež rôzne kreatívne hry pre deti, ktoré budú mať takisto súvislosť s autami a motorkami. „Návštevníkov čaká i sprievodný program, ktorý sa začína vystúpením skupiny mažoretiek Hot Steps Mini. Vystúpia i členovia tanečnej školy Keep Swinging z Budapešti a akciu spestrí živý koncert fiľakovskej kapely Poker,“ dodala.

Zraz veteránov vo Fiľakove skončí okružnou jazdou. Začne sa o 14:45, povedie po meste a okolí až do obce Kurtáň, odkiaľ sa účastníci vrátia späť na námestie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM