Kristína Kožiaková Regióny

Lanko je preseknuté, sezóna otvorená: Vo Vydrove čakajú návštevníkov viaceré novinky!

Vydrovská dolina otvorila svoje pomyselné brány. Železnička začína s pravidelnými jazdami a Lesnícky skanzen má nové lákadlá. Nechýbajú danielia obora ani Alej Európskej únie. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Lanko je preseknuté, sezóna otvorená: Vo Vydrove čakajú návštevníkov viaceré novinky!
Zdroj: TASR

V poradí 25. sezónu premávky Čiernohronskej železnice (ČHŽ) a 15. sezónu prevádzky Lesníckeho skanzenu slávnostne otvorili v nedeľu vo Vydrovskej doline.

„Je už tradíciou, že sezóna sa u nás začína preseknutím lanka, ktorým sa otvorí transparent s nápisom, že Vydrovská dolina je oficiálne otvorená,“ priblížil riaditeľ riaditeľ ČHŽ Aleš Bílek. s tým, že od dnešného dňa až do 30. septembra budú v turistickom stredisku v prevádzke všetky služby a návštevníkom bude k dispozícii kompletný servis. „Železnica síce premáva už od Veľkej noci, ale od dnešného dňa sú naplánované pravidelné denné jazdy,“ dodal.

Súčasťou slávnostného otvorenia bol aj kultúrny program ktorý pripravili Lesy SR s obcou Čierny Balog a občianskym združením Vydra. Vystúpili detské folklórne súbory Klások z Podbrezovej a Malá Kýčera z Čierneho Balogu, ako aj Tanečný orchester Valaská.

Podľa Bíleka čaká na návštevníkov Vydrovskej doliny počas tejto sezóny niekoľko noviniek. „Lesy SR rozšírili Miniland, teda model Vydrovskej doliny o vyhliadkovú plošinu a otvorili oboru s danielmi. Vysadili tiež Alej Európskej únie, ktorá súvisí s predsedníctvom Slovenska v Rade EÚ. Každý členský štát má v nej vysadený svoj typický strom,“ uviedol riaditeľ.

Môže vás zaujímať:

Státisíce klikov na YouTube a Čiernohronská železnička je razom v kurze: Odrazí sa to v návštevnosti našej atrakcie? FOTO

VIDEO o našej železničke láme rekordy: Existujú ale aj špeciálne jazdy, TOTO zrejme svetové média nevedia :)

Vydrovo otvorilo svoje brány: Železnička má pred sebou 25. sezónu
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM