Jakub Forgács Hokej

Lašák prehovoril o ukončení kariéry: Bolo by to pekné vo Zvolene, kde som začínal

Slovenský brankár Ján Lašák opúšťa Liberec. Po zranení kolena musí na operáciu. Čo prezradil novinárom o svojej budúcnosti?

Ilustračný obrázok k článku Lašák prehovoril o ukončení kariéry: Bolo by to pekné vo Zvolene, kde som začínal
Zdroj: TASR

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák skončil v klube českého extraligistu Bílí Tygři Liberec. Informáciu potvrdil pre idnes.cz športový manažér vicemajstra Filip Pešán, zdôvodnil ju nastavenou stratégiou vedenia.

„Ukončenie spolupráce s Jánom Lašákom pre nás nebolo ľahkým rozhodnutím. Janko je bezpochyby brankár vysokých kvalít, čo počas jeho kariéry dokázal nespočetnekrát ako na medzinárodnej tak aj na klubovej scéne. V Liberci je tiež významne podpísaný na zisku titulu (2016). Napriek tomu sme sa vzhľadom na našu stratégiu doplňovania kádra rozhodli ďalší kontrakt mu neponúknuť,“ povedal Pešán.

Lašák si privodil zranenie kolena v poslednom finálovom zápase s Brnom a musí na operáciu. ďalšiu budúcnosť zatiaľ nerieši. „Teraz potrebujem načerpať nové sily, aby som opäť dostal chuť. Už som premýšľal, kde by som chcel ukončiť kariéru. Bolo by to pekné vo Zvolene, kde som začínal,“ cituje zdroj majstra sveta z roku 2002, ktorý chytal aj v zámorskej NHL.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM