Slavo Petrus Hokej

Laura (14) trénuje so ženami. Chce sa stať platnou členkou hokejového kádra

Ženské hokejové družstvo ŽHK Poprad po minuloročnom titule majsteriek Slovenska tvrdí muziku aj v aktuálnom ročníku. Káder, ktorého trénermi sú Milan Skokan a Ivan Bednár oplýva nielen skúsenými hráčkami. Svoje kvality predvádzajú aj mladšie dievčatá.

Ilustračný obrázok k článku Laura (14) trénuje so ženami. Chce sa stať platnou členkou hokejového kádra
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk

Do tréningového procesu sa zapojila aj žiačka základnej školy v Spišskej Sobote, 14-ročná Laura Krausová, ľavé krídlo, ktoré na svoju šancu v majstrovskom zápase ešte len čaká. „Zatiaľ som odohrala niekoľko prípravných zápasov. Viem, aké mám rezervy a na čom musím popracovať, aby som sa dostala na ľad. Hoci sa niekomu môže zdať ženský hokej veľmi jemný, nie je to tak. Ak nemáte nakorčuľované a oddreté hodiny v posilňovni, nebudete stíhať,“ povedala nádejná korčuliarka, ktorá sa pre hokej rozhodla na jednej školskej súťaži. „Spolu s mojou kamarátkou Sašou Zemjankovou, sme pred tromi rokmi absolvovali súťaž základných škôl mesta Poprad v rýchlokorčuľo­vaní. Vtedy sme sa dohodli, že skúsime hokej. Začali sme chodiť do prípravky s malými školákmi a potom nás v škole zaradili do hokejovej triedy a začali sme trénovať s chlapcami. Lenže začiatky boli veľmi zlé. Nestíhali sme s nimi. Chlapci nás nebrali a tréner mal dosť práce s nimi. Boli sme siedmačky a trénovali sme s piatakmi,“ spomína na obdobie spred dvoch rokov sympatická Laura.

Dnes je v deviatom ročníku a trénuje so ženami. Je zaradená do kádra ŽHK Poprad, účastníka 1. ligy žien. Oproti skúseným hráčkam, ktoré sú dynamickejšie, lepšie korčuľujú a majú tvrdšiu strelu vníma svoj deficit, ale je odhodlaná usilovne na sebe pracovať. Aj keď do majstrovských zápasov ešte nezasiahla, na striedačke je prítomná na každom domácom zápase. Okrem spomínanej Alexandry Zemjankovej si najlepšie rozumie so skúsenou harcovníčkou Annou Džurňákovou. Keďže je žiačkou športovej triedy letnú prípravu absolvovala s chlapcami, ktorí majú prípravu na suchu v rozvrhu.

Na adresu trénerov Skokana a Bednára sa vyjadrila veľmi pozitívne. „Sú to skúsení tréneri, veľmi pohodoví, aj posrandujú, ale vedia byť aj prísni,“ skonštatovala Laura. Každý mladý hokejista má v mladosti svoj vzor. Laura nám prezradila koho plagát má vo svojej izbe a kto sa jej zo slovenských hokejistov najviac páči. „Obdivujem hru Ovečkina, Jurča a Tatára. Z mladých hokejistov je mi najviac vzhľadovo sympatický slovenský mladík Patrik Koyš,“ vyznala sympatie Popradčanka Laura Krausová.

Asistent trénera Ivan Bednár o Laure povedal: „Je to mladé dievča a musí na sebe ešte veľmi veľa pracovať. Na tréningy chodí pravidelne a vidno, že chce hokej hrať. Laura so Sašou majú oproti iným mladým dievčatám ťažšiu situáciu. Ostatné baby trénovali ako deviatačky s chlapcami, čiže mali o dva tri tréningy týždenne viac, čo sa na nich odrazilo. Odporúčal by som jej mimo hokejových tréningov pokračovať v gymnastike, cvičeniach s balančnými loptami a posilňovňou, aby spevnila nohy a potom to korčuľovanie už bude vyzerať ako má.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM