Webnoviny - Svet

Lekár nadsadil Berlusconiho zranenie, tvrdia médiá

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA, AP

RÍM 9. februára (WEBNOVINY) – Zranenia, ktoré utrpel taliansky premiér Silvio Berlusconi pri vlaňajšom decembrovom útoku, neboli také vážne, ako ich opísal jeho osobný lekár. Namiesto po 90 dňoch sa stopy po zranení zahojili už po 25 dňoch. Ukázala to lekárska prehliadka, ktorú Berlusconimu nariadil súd, uviedol v utorok denník La Repubblica.

Otázka vážnosti zranenia je dôležitá pre výšku trestu, ktorá hrozí útočníkovi. Na základe lekárskeho posudku o premiérovom zranení môže útočník Massimo Tartaglia očakávať miernejší trest, ako sa predpokladalo. Podľa médií Tartaglia už 10 rokov bojuje s psychickými problémami. V prípade odsúdenia by mohol stráviť až päť a pol roka za mrežami. Tartaglia sa momentálne nachádza na psychiatrickej klinike.

Massimo Tartaglia hodil 13. decembra krátko po politickom mítingu do 73-ročného premiéra sošku milánskej gotickej katedrály. Berlusconi sa chcel pred nástupom do auta ešte pozdraviť so svojimi priaznivcami. Vtedy ho páchateľ zasiahol do tváre. Soška spôsobila premiérovi fraktúru nosa, tržné poranenia na tvári a zlomila mu dva predné zuby. Premiér sa približne na mesiac stiahol z verejného života.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM