Regióny Rôzne

Lesníci budú v najbližších dňoch odstraňovať poškodené stromy na Devínskej Kobyle

Štátny podnik Lesy SR informuje, že v priebehu marca bude v lokalite Devínska Kobyla spracovávať kalamitné drevo.

Ilustračný obrázok k článku Lesníci budú v najbližších dňoch odstraňovať poškodené stromy na Devínskej Kobyle
6
Galéria
Zdroj: Facebook

V lesoch v okolí Bratislavy môžeme natrafiť na množstvo polámaných stromov. Tie sú dôsledkom snehových a veterných kalamít, ktoré postihli naše lesy v priebehu uplynulej zimy.

Výrub poškodených stromov

Poškodené a vyvrátené stromy sa aktuálne v hojnom počte nachádzajú aj na Devínskej Kobyle. Z tohto dôvodu sa štátny podnik Lesy SR rozhodol, že v tejto lokalite bude v najbližších dňoch pracovať na odstránení kalamitného dreva. Podľa vyjadrenia podniku pôjde o výrub poškodených stromov ako i spracovanie vývratov. Spracované drevo budú lesníci následne odvážať do Pezinka.

„Vedenie Lesov SR prisľúbilo, že po ťažbe vykoná úpravu pracoviska, zlikviduje ťažbové zvyšky a haluzoviny,“ informuje mestská časť Karlova Ves na webovej stránke.

Pozastavenie ťažby stále trvá

Lesy SR ešte začiatkom februára, na základe dohody so zástupcami mimovládnych organizácií a Bratislavským samosprávnym krajom, dočasne pozastavili plánovanú ťažbu v bratislavských lokalitách Vydrica a Devínska Kobyla.

Štátny podnik však tvrdí, že spomínané pozastavenie ťažby nie je aktuálnymi pripravovanými prácami na Devínskej Kobyle nijako dotknuté.

Bratislavské lesy - odstraňovanie dreva
6
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM