Správy Regióny Rôzne

Letisko M. R. Štefánika chystá Deň otvorených dverí

Chceli by ste vidieť vládne špeciály typu Tupolev TU154M, Fokker 100 či Airbus A319 zblízka či vyskúšať si letecký simulátor?

Ilustračný obrázok k článku Letisko M. R. Štefánika chystá Deň otvorených dverí
10
Galéria
Zdroj: TASR

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave pozýva na Dni otvorených dverí. Brány letiska sa pre záujemcov otvoria 22., 23. a 24. septembra 2017.

Prehliadky

Návštevníci uvidia vybavovací proces na ploche letiska, zhliadnu odstavené vládne špeciály typu Tupolev TU154M, Fokker 100 či Airbus A319, priblížime tiež nevyhnutné bezpečnostné opatrenia platiace na letiskách, vrátane zakázaných predmetov, ktoré nemožno vziať na palubu lietadla.

Uvidíte aj ukážku práce policajných psovodov, pyrotechnikov, colníkov či biologickej ochrany letiska. Vystavená bude tiež letisková technika, ale aj záchranársky vrtuľník spoločnosti Air Transport Europe. Deti si budú môcť vyskúšať aj letecký simulátor či uvidieť dron, ktorý ukáže Katedry leteckej dopravy FPEDAS Žilinskej univerzity v Žiline.

Registrácia

Podmienkou účasti na Dňoch otvorených dverí je registrácia všetkých záujemcov na webovej stránke letiska www.bts.aero, ktorá sa začne 4. 9. Registrácia potrvá do 18. 9., resp. do obsadenia kapacity termínov. Nezaregistrovaným účastníkom nebudú exkurzie umožnené.Každý účastník zadá prostredníctvom formulára svoje kontaktné údaje vrátane mena, priezviska, adresy, telefónu, e-mailu a čísla občianskeho preukazu a vyberie si jeden z ľubovoľných termínov a časov prehliadok.

Bezplatné exkurzie sa konajú každý deň – v piatok 22., v sobotu 23. a v nedeľu 24. septembra 2017 v časoch o 10. hod., 11. hod., 12. hod., 13. hod. a 14. hodine. Maximálna kapacita pre účasť na jednom termíne je 90 osôb.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM