Romana Buganová Krimi

Letné prázdniny v Mikuláši? Toľkoto podgurážených mladých už v meste policajti načapali...

Počas letných prázdnin majú mladí väčšiu voľnosť a menej povinností. Rôzne akcie či vidina väčšej zábavy pod vplyvom alkoholu ich lákajú k pitiu vysoko percentných nápojov. Viac ako polovica z letných prázdnin už je za nami, viete koľko podgurážených mladých ľudí zatiaľ načapali v Mikuláši?

Ilustračný obrázok k článku Letné prázdniny v Mikuláši? Toľkoto podgurážených mladých už v meste policajti načapali...
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradil náčelník Mestskej polície v Liptovskom Mikuláši Marián Jančuška, v tomto rizikovom období polícia pravidelne vykonáva kontroly zamerané na požívanie alkoholu mladistvými a maloletými osobami. „Od začiatku letných prázdnin sme zistili požitie alkoholických nápojov u piatich mladistvých a dvoch maloletých osôb,“ skonštatoval. Podľa jeho slov dokonca jedna maloletá osoba nafúkala viac ako jedno promile, čo je v takomto nízkom veku životu nebezpečné.

V prípade, že by ste na ulici videli opitého mladého človeka, ktorému by ste chceli pomôcť neexistuje podľa riaditeľky územného spolku Slovenského Červeného kríža v Liptovskom Mikuláši Mariky Kubíkovej žiadny špeciálny recept.

„Takéhoto človeka necháme poriadne sa vyspať, podáme mu viac tekutín, ktoré môžeme obohatiť o vitamíny, aby sa alkohol z tela dostal von. Žiadne špeciálne procedúry sa nerobia,“ vysvetlila.

Ak je však tento človek v bezvedomí je podľa nej potrebné ihneď privolať posádku záchrannej zdravotnej služby. Svoj pobyt v nemocnici si následne podgurážený mládežník musí zaplatiť zo svojho vrecka. Výška úhrady zdravotnej poisťovne môže byť od desiatok až po tisíce eur. Nočné záťahy pod vplyvom alkoholu sa vám nemusia oplatiť!

Foto: ilustračné

Čítajte tiež:

Mikulášske námestie praskalo vo švíkoch: Veľká nočná žúrka ako sa patrí! FOTO a VIDEO

Na čo sa ešte môžete tešiť v druhej polovici prázdnin? Letný prehľad z Liptovského Mikuláša

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM