Rôzne Zo Slovenska

Leto je ako stvorené na výlety na lodi a vodné športy. Tu je zopár tipov pre vás!

Aj vám je také teplo, že by ste sa najradšej vyzliekli do plaviek, strávili deň pri vode a užívali si slnečné lúče? Tak do toho a aktívne!

Ilustračný obrázok k článku Leto je ako stvorené na výlety na lodi a vodné športy. Tu je zopár tipov pre vás!
8
Galéria
Zdroj: wakelake.sk

Podľa celosvetovo známeho cestovateľského portálu TripAdvisor je Bratislava najobľúbenejšou destináciou na Slovensku. Nájdete tu nespočetne veľa možností trávenia voľného času a jednou z nich je zábava na vode.

Obľúbené aktrakcie

Turisti z rôznych kútov sveta hodnotili vodné atrakcie v Bratislave. Najviac si obľúbili plavbu rýchloloďou, takzvaným hydrofoilom z centra Bratislavy do Viedne. Prečo? Jednodňový výlet ponúka okrem možnosti spoznávania prírodných krás Dunaja a jeho okolia i príležitosť stráviť celý deň v centre hlavného mesta Rakúska. Ak vás atrakcia oslovila, navštívte Osobný prístav v Bratislave a za 35 eur máte o program postarané.

Viac info nájdete TU.

Plaviť sa môžete aj za umením, napríklad do Danubiany, Čilistova alebo sa loďou vydajte k zrúcaninám hradu Devín a sútoku riek Dunaja a Moravy s prestávkou na Devíne. Plavba začína pohľadmi na historickú časť Bratislavy, jej nábrežie a Bratislavský hrad, pokračuje popod Most SNP a Most Lafranconi smerom ku hradu Devín, kde budete mať počas dvojhodinovej prestávky možnosť vychutnať si túto národnú kultúrnu pamiatku.

Plavba na Devín vás vyjde na 4,50 eur, do Čunova či Čilistova 10 eur.

Zdroj: YouTube.com

Adrenalín v Čunove

Ak ste odvážnejší typ, odbehnite si do areálu vodných športov do Čunova a o zábavu a športové vzrušenie máte postarané. Zdolať peniacu sa vodu, surfovať na umelej vlne alebo sa preháňať na vodnom skútri. To všetko chce istú dávku odvahy. Ak ju naberiete, na vzrušujúce zážitky z Divokej vody v Čunove nikdy nezabudnete.

O tom, čo všetko areál ponúka, sa dočítate TU:

Adrenalín na vode

Zlaté piesky ponúkajú návštevníkom okrem možnosti vykúpať sa vo vodách jazera aj rôzne športové aktivity. Celý športovo-rekreačný areál poskytuje návštevníkom bohatú ponuku aktivít, pri ktorých si zašportujete a zároveň sa zabavíte. K dispozícii sú tenisové kurty, ihriská na plážový volejbal či pingpongové stoly. Ak sa chcete osviežiť, možnosťou je vodný tobogán, z ktorého sa spustíte rovno do prírodného kúpaliska. Taktiež si môžete zapožičať plavidlo, s ktorým sa môžete vydať objavovať zákutia jazera.

Areál takisto ponúka možnosť vyskúšať si netradičné vodné a adrenalínové športy. Nachádzajú sa tu dva vleky na vodné lyžovanie. Odvážnejší môžu skúsiť tzv. flyboard – lietanie nad vodou, ale predtým musia prejsť inštruktážou, aby si boli vedomí bezpečnostných pravidiel. Obľúbeným je tiež stand-up paddle board, kde stojíte na dlhej doske a posúvate sa pomocou pádla.

Viac info TU.

Paddleboard

Každý deň je čas na vyskúšanie niečoho nového! Nové jedlo, nový účes… Čo tak nový šport? Pripravte sa na tréning pádlovania v stoji na paddleboarde v Karloveskej zátoke alebo si v druhom variante ponuky požičajte paddleboard komplet na celý víkend!

Pravidelné tréningy sú organizačne veľmi jednoduché. Prídete, prezlečiete sa a idete priamo na vodu. Výstroj vrátane dosky, pádla a vesty je pripravený pre vás priamo na mieste. Skúsenejší jazdci môžu vyzvať aj Dunaj, ktorý ponúka dokonalú prírodnú posilňovňu s okruhmi striedajúcimi tečúcu a takmer stojatú vodu.

Nezabudnite využiť aktuálnu zľavu za 9,99 eur.

Vodné športy
8
Galéria
Zdroj: divokavoda.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM