Tomáš Batiz Hokej

Liptáci s nožom na krku: Michalovce uspeli v prvom domácom zápase

Play-off prvej hokejovej ligy mala svoje pokračovanie aj tretími zápasmi. Liptáci sa vo vyrovnanej sérii s Michalovcami presunuli na východ.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci s nožom na krku: Michalovce uspeli v prvom domácom zápase
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Dramatická a hlavne vyrovnaná séria sa z Liptova za stavu 1:1 presunula na východ Slovenska, kde na mikulášskych hokejistov čakali michalovskí fanúšikovia. Hokejisti Liptovského Mikuláša v prvej tretine nenašli recept na brankára Trenčana, podobne ako náprotivok. Po dvadsiatich minútach smerovali hokejisti do šatní sa za stavu 0:0. „V prvej tretine to bol vyrovnaný hokej. Mali sme tam dáku šancu, ako aj súper. Po prvej časti hry sme boli s výsledkom ešte spokojní,“ informujte po zápase Ivan Droppa, asistent trénera Liptovského Mikuláša.

V druhej tretine góly domácich

Domáci hokejisti sa ako prví ujali vedenia, po tom čo v úvode druhého dejstva otváral skóre Banovský. Nedisciplinovanosť hostí sa nevyplatila o pár sekúnd, keď na vylúčenie Lichanca odpovedal gólom Luchinkov.

Gól Lištiaka na víťazstvo nestačil

Tretiu tretinu odštartovali tentokrát lepšie hostia, ktorí znížili gólom Lištiaka. Netrvalo však dlho a domáci hokejisti odpovedali na gól súpera. V 45. minúte poslal Michalovce opäť do dvojgólového vedenia Shangin. V závere stretnutia sa síce zverenci Róberta Spišáka snažili o vyrovnanie, ale opäť doplatili na svoju nedisciplinovanosť. Po vylúčení Jabrockého a Urama dokázali Michalovce potvrdiť svoju efektivitu v početnej výhode a gólom Ďuráka uzavrieť na konečných 4:1. „Štyri vylúčenia, ktoré sa už nemôžu zopakovať, pretože v závere rozhodli. Za stavu 2:1 sme mali vyloženú šancu, ktorú sme nepremenili a následne sme dostali gól,“ pokračuje Droppa.

Stav série je po treťom zápase 2:1 v prospech Michaloviec. Liptáci v najbližšom zápase majú nôž na krku. „Pevne verím, že druhý zápas v Michalovciach vyhráme. Podriadíme tomu úplne všetko,“ informoval po zápase Ivan Droppa, asistent trénera Liptovského Mikuláša.

Štvrtý zápas série prvého kola play-off sa odohrá v Michalovciach 16. februára o 17-tej hodine.

HK Dukla Michalovce – MHK32 Liptovský Mikuláš 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Góly a asistencie: 21. Banovský (Faith, Klouda), 24. Luchnikov (Drotár, Shangin), 45. Shangin (Voronov, Luchnikov), 57. Ďurák (Klouda, Drotár) – 43. Lištiak (Piatka, Laco)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Mezovský, Krčula, Nádašdi, Burzala, Gula, Šiška, Kadlubiak, Oravec – Števuliak, Jabrocký, Cibuľa – Uram, Lichanec, J. Sukeľ – Lištiak, Piatka, Laco – Brezniak, Kuric, Bartík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM