Tomáš Batiz Hokej

Liptáci sa predstavili na Spiši: V dramatickom zápase padlo dokopy sedem gólov!

Hokejisti Liptovského Mikuláša nastúpili v stredu podvečer na ľade Spišskej Novej Vsi. Skromná 350 členná divácka kulisa bola svedkami až siedmich gólov.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci sa predstavili na Spiši: V dramatickom zápase padlo dokopy sedem gólov!
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Prvá hokejová liga pokračovala záverečnými zápasmi základnej časti aj v stredu 3. februára, kde na seba narazili dva tímy z odlišných častí tabuľky.

Skvelý vstup do zápasu

Liptáci mali dobrý vstup do zápasu. Už v 2. minúte otváral skóre Lichanec, na ktorého gól už o pár minút nadviazal Laco. Dobre rozohraný zápas sa však začal komplikovať pár sekúnd pred koncom úvodnej časti hry, kde sa domácim podarilo dvoma gólmi vyrovnať na 2:2. „Začali sme veľmi dobre, keď sme sa rýchlo dostali do vedenia 2:0. Zápas sme si dlho držali vo svojich rukách, avšak pár minút pred koncom sme z nepochopiteľných príčin dvakrát inkasovali,“ hodnotí prvú tretinu krátko po zápase Ivan Droppa, asistent trénera MHK32 Liptovský Mikuláš.

V druhej tretine sa hostia z Liptova opäť dostali rýchlo do vedenia, keď už v 22. minúte skóroval Uram. Natrvalo dlho a mikulášski hokejisti si znova vybojovali komfortné vedenie, keď na gól mikulášskej legendy nadviazal najlepší strelec Liptákov – Peter Lichanec. Záver tretiny patril opäť Spišiakom, tento krát presnejšie Lukášovi Vartovníkovi, ktorý ako bývalí hráč Liptovského Mikuláša skóroval dve sekundy pred koncom druhej tretiny v drese Spišskej Novej Vsi. „Asi budeme musieť trénovať záver tretiny počas najbližších tréningov,“ dodal na margo druhej tretiny so smiechom Droppa.

V tretej tretine Liptáci odolali viacerým presilovkám súpera

V záverečnej časti hry mali určite viac zo zápasu domáci hráči, ktorí si vďaka viacerým presilovým hrám síce vyprodukovali dobré šance, ale skórovať sa im nepodarilo. Liptáci si tak po výhre 4:3 pripisujú ďalšie tri body do tabuľky. „V tretej tretine sme hrali veľmi dobre. Dokázali sme sa vyrovnať viackrát s neľahkou úlohou, keď sme čelili presilovkám súpera a zaslúžene sme vyhrali,“ uzatvoril hodnotenie po zápase Ivan Droppa, asistent trénera Liptovského Mikuláša.

Najbližší zápas odohrajú zverenci Róberta Spišáka v piatok 5. februára, keď na domácom ľade privítajú lukratívneho súpera z Nových Zámkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM