Tomáš Batiz Regióny

Liptov má za sebou rekordné leto: Pozrite sa, aká obrovská masa turistov nás navštívila!

Liptovský región sa má naozaj čím pochváliť. Pozrite sa koľko turistov navštívilo Liptov počas uplynulého leta.

Ilustračný obrázok k článku Liptov má za sebou rekordné leto: Pozrite sa, aká obrovská masa turistov nás navštívila!
Zdroj: TASR

Liptov zažil historicky najlepšie leto, keď priemerný počet prenocovaní predstavoval 2,7 dňa a tržby z ubytovania sa medziročne vyšplhali takmer k 17,5 %.

Liptov navštívilo v roku 2015 až 484.491 klientov a takmer 66 % z nich bolo zo Slovenska. Medziročne si tak Liptáci polepšili skoro o 13 %.

„Za výsledkami stojí množstvo práce. Naše zariadenia v cestovnom ruchu sú neustále inovované, investujú sa do nich desaťtisíce eur ročne. Pripravujeme tiež rôzne produkty, ktorými chceme motivovať k viacerým návštevám regiónu, školíme personál, realizujeme kontroly kvality poskytovaných služieb, organizujeme zaujímavé podujatia, propagujeme Liptov doma aj v zahraničí,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková, podľa ktorej sa klienti do regiónu vracajú aj niekoľkokrát za rok a kombinujú dlhšie dovolenkové pobyty s kratšími víkendovými.

Najvyšší medziročný nárast počtu návštevníkov zaznamenalo mesto Ružomberok (18,8 %). Z obcí si polepšili najmä v Pavčinej Lehote, Bešeňovej aj v Liptovskom Trnovci. „Číslam pomohla aj liptovská karta zliav Liptov Region Card, ktorá na jednej strane poskytuje zľavy a výhody pre návštevníkov Liptova a na strane druhej je vhodný nástroj na elimináciu čierneho ubytovania,“ doplnila Bartková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM