Tlačové správy Tlačové správy

Londýn – letiská, cesta, pamiatky

Spoznávanie Európy patrí medzi tie najkrajšie činnosti, ktoré môžete vo svojom živote robiť. Čo istotne poteší každého cestovateľa, je neustále krajšia suma, ktorá vám svieti pri objednávaní leteniek, rastúci komfort a lepšie služby na palube.

Ilustračný obrázok k článku Londýn – letiská, cesta, pamiatky
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Hoci v poslednej dobe spoločnosťou rezonovali otázky ohľadom leteckej bezpečnosti – lietanie je stále bezkonkurenčne najbezpečnejším spôsobom dopravy. Čo by ste povedali, keby ste si kúpili letenky do Anglicka a spoznali krásy čarovného Londýna?

Čo urobiť pred návštevou Londýna?

V prvom rade si musíte naplánovať trasu a ubytovanie podľa vášho letiska, kde pristanete. Pri kúpe letenky do Londýna máte najčastejšie na výber z letísk Heathrow, Gatwick a Stansed. Preto je dobré, aby ste si hľadali ubytovanie v blízkosti vášho letiska. Trmácať sa cez pol Londýna s batožinou nie je nič príjemné. Taktiež nemôžete zabudnúť na cestovné poistenie a zabezpečenie si ubytovania ešte predtým, ako priletíte. Nezabúdajte ani na zoznam toho, čo chcete navštíviť. Jasné, zoznam je pre tých, čo zabúdajú, no toto vám pomôže nehádať sa, čo chcete vidieť. Pozor, jedna rada na záver – nesnažte sa cez víkend vidieť všetky londýnske pamiatky, nedá sa to stihnúť. Zbytočne by ste sa hnali.

Čo musíte vidieť?

Dôležité je, aby ste si svoj výlet naplánovali realisticky. Myslite na to, že si budete chcieť posedieť v parku, dobre sa najesť, vychutnať si dobré anglické pivo. Naozaj sa za víkend nedá vidieť všetka krása Londýna. Rozhodne však začnite pri Buckinghamskom paláci, peši prejdete pár blokov a dostanete sa k Westminsterskému palácu s vežou s Big Benom – tu sídli parlament, blízko je aj Westminsterské opátstvo – tu prebiehajú dôležité ceremónie, nie iba tie veselé. Toto všetko sú krásne historické budovy, ktoré si stihnete pozrieť pešo za pár hodín, záleží od toho, ako nimi budete veľmi fascinovaný.

Kúsok od opátstva nájdete London Eye, ktoré mnohí prezývajú „predražená fronta“. Lepšie je vychutnať si krásu v londýnskych parkoch – Hyde park, Richmond park či Regent`s park. Rozhodne nevynechajte ani londýnske mosty – Tower a London bridge. Ako ďalšia inšpirácia vám poslúžia knihy o cestovaní či cestovateľské blogy. Všetko je v knihách a na webe.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM