Boris Macko Zo Slovenska

Lučenecká šachistka Lucka (9) s parádnym triumfom. Bodovala aj medzi dospelými!

Na Lucku Kapičákovú si už dávajú pozor aj dospelí. Malá šachistka ovládla celoslovenský turnaj a opäť ukázala výnimočný talent!

Ilustračný obrázok k článku Lučenecká šachistka Lucka (9) s parádnym triumfom. Bodovala aj medzi dospelými!
14
Galéria
Foto: Monika Kapičáková

Lucka má deväť rokov, no už má na svojom konte viacero víťazstiev z turnajov doma i v zahraničí. Medzi najväčšie úspechy patrí víťazstvo na Majstrovstvách EÚ v šachu v kategórii do 10 rokov. No vyhrala aj majstrovstvá kraja základných škôl v Banskej Bystrici a na majstrovstvách Európskej únie v Koutoch nad Děsnou v Čechách vyhrala v kategórii do 10 rokov prvé miesto.

No Lucka nespí na vavrínoch a poctivo sa pripravuje na ďalšie súboje. Oplatilo sa, lebo si opäť pripísala víťazstvo a pódiové umiestnenie získala aj medzi dospelými!

Presnejšie, stala víťazkou otvoreného Novoročného turnaja v Banskej Bystrici v kategórii dievčat do 18 rokov. „Boli to zrýchlené 15 minútové partie a Lucka si vybojovala hneď dve trofeje. Jednu zlatú a jednu striebornú, keďže medzi ženami skončila celkovo druhá, hneď za Andreou Bochničkovou (39),“ upresnila Luckina mama Monika Kapičáková.

Hralo sa o pohár Matice Slovenskej a bol to tradičný turnaj, ktorý sa tu hráva každoročne. Tentoraz to bolo pri príležitosti 24. výročia vzniku Slovenskej republiky. S účinkovaním svojej dcéry je spokojná aj z iných dôvodov. V rámci nedeľňajšej súťaže hrala aj proti mužom, štyroch z nich porazila.

„Teraz sa už Lucka začína intenzívne pripravovať na aprílové Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať tradične v Tatralandii, kde by si rada zopakovala úspech spred dvoch rokov a obhájila tak titul Majsterky Slovenska vo svojej kategórii,“ načrtla Luckina mama ďalšie plány.

Pozrite si trofeje malej Lucky v našej galérii!

V OBRAZOCH: Majsterka EÚ v šachu Lucka Kapičáková je z Lučenca
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM