Rastislav Búgel Rôzne

Ľudia sa so psami nechcú rozlúčiť: Najčastejšie s nimi cestujú do Tatier alebo Chorvátska

Milovníci psov svojho chlpáča nenechajú samého ani na deň. Čoraz častejšie si s ním doprajú poriadnu dovolenku.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa so psami nechcú rozlúčiť: Najčastejšie s nimi cestujú do Tatier alebo Chorvátska
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia, ktorí majú psy, s nimi najčastejšie cestujú na dovolenku do zariadení priateľských k psičkárom v Taliansku, Chorvátsku, Vysokých Tatrách či v Banskobystrickom samosprávnom kraji. Uviedla to majiteľka cestovnej agentúry Doggie Tour Martina Mihalenková.

„Najväčší záujem je o apartmány v Taliansku a Chorvátsku, ktoré sú cenovo prijateľnejšie. Na Slovensku ide o Banskobystrický kraj a Tatry. V ponuke máme prevažne apartmány, ale aj hotely, bungalovy a na Slovensku aj chatky a drevenice,“ priblížila Mihalenková.

Vo svojej praxi v agentúre sa nestretáva s prehnanými požiadavkami zákazníkov. „Väčšinou majú problém pochopiť, prečo niektoré zariadenia neakceptujú veľké psy, ale malé áno. To je na rozhodnutí vedenia ubytovacích zariadení, aj keď malé psíky sú často agresívnejšie ako tie veľké,“ povedala Mihalenková, ktorá vždy túžila pracovať v oblasti cestovného ruchu. "Zhodou okolností som sa práve v tom čase stala majiteľkou labradora Tristana, s ktorým som rada cestovala. Keďže nájsť nejaké informácie o tom, kde všade vás ubytujú aj so psom, bolo dosť zdĺhavé, tak mi napadlo založiť si cestovnú agentúru, ktorá sa bude špecializovať na dovolenky so psom,“ vysvetlila Mihalenková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM