Lenka Fedorová Kultúra

Lukáš Adamec exkluzívne o novom albume: Je to moja srdcovka!

Lukáš Adamec vydáva po troch rokoch sólovej dráhy svoj prvý album. Na jeho nahrávaní sa podieľali známe mená ako Tomi Okres, Marián Čekovský, Peter Bič či Zoli Sallai.

Ilustračný obrázok k článku Lukáš Adamec exkluzívne o novom albume: Je to moja srdcovka!
Zdroj: Natália Novotná

Košičanovi Lukášovi Adamcovi sa v posledných rokoch veľmi darí. Stal sa víťazom dvoch televíznych súťaží a v súčasnosti sa teší svojmu prvému sólo albumu. S Adamcom sme sa stretli v jednom z košických podnikov, kde nám o svojej novinke porozprával viac.

Ako sa zmenil váš život po víťazstve v SuperStar?

Radikálne. Superstar ma prestavila ľuďom a mne bol predstavený systém, ako funguje televízia a hudba. Určite by som do toho išiel ešte raz, lebo vďaka tomu sa môžem živiť hudbou, umením, divadlom a tešiť sa zo svojej roboty. Ťažšie je pre umelca živiť sa umením, ako chodiť do roboty a mať monotónnu prácu.

Prečo ste sa rozhodli vydať sólový album a prečo práve teraz?

Nebolo to plánované. Potlačili nás kamaráti a rodina, že už je na čase urobiť sólový album. Ja som stále vedel, že to raz príde, ale nikdy som nerozmýšľal, kedy to bude. Mal som veľa roboty a dosť starostí s niečim iným, ale myslím si, že teraz je vhodná doba, pretože mediálny priestor, v ktorom momentálne som je dosť širokospektrálny. Ľudia radi počúvajú toho, koho poznajú a keďže ja som doteraz nemal žiaden hit, tak ma ľudia nepoznali. A prečo sólový album? Preto, lebo to je to, čo ja robím, to, čo robím odkedy nie som s kapelou Siempre .

S Tomim Okresom hrám už tri a pol roka a toto je môj srdcový projekt. Mám aj iné projekty, ale toto je to, čo som vždy robil, toto ma vždy najviac bavilo. Konečne mám album, ktorý môžu ľudia počuť.

Prečo už nie ste s kapelou Siempre?

Veci sa vyvíjajú a ja som sa vyvinul do sólového speváka, minimálne tu v Košiciach.

Spomínate si na niektoré vtipné momenty z nahrávania?

Čo sa týka Horúcej lásky, tak text robil Vlado Krausz a vtipné bolo, keď som prvýkrát videl text a absolútne som netušil ako to ľudia zoberú :). Títo profesionáli sú však takí makači, že pieseň nahrajú hneď. Tak nech ľudia vedia, že takýchto ľudí máme na Slovensku a hrajú na tomto albume.

Pieseň Horúca láska z nového albumu si získala množstvo fanúšikov. Aké sú reakcie vášho okolia?

Veľmi dobré až im neverím. (smiech) Je to prvýkrát, čo ľudia reagujú takto jednotne. Nájdu sa aj hejteri, ale je ich dosť málo, čo som prekvapený a veľmi šťastný. Reakcie môjho okolia sú ešte lepšie. Je to určite trochu kontroverzná téma na tom našom malom Slovensku :).

Množstvo fanúšikov očakáva klip k Horúcej láske. Kedy ho budú môcť vidieť?

Klip vyjde v najbližších dňoch. Plánovali sme, že vyjde 13. júla, keď vyjde aj album, ale dovtedy však bude v príprave. Už teraz však viem povedať, že to bude veľmi husté. Prezradím, že sa natáčal v osade pri Prešove a Bardejove.

Ako trávi leto muzikant, ktorý počas neho vydá album?

Promuje album :) Ľudia dnes držia mobil v rukách stále. K našej hudbe sa tak budú môcť dostať hocikedy. Preto je aj turné plánované až na koniec jesene. Teraz by to bolo zbytočné, ľudia sú predsa na dovolenkách a oddychujú. Ale takto to časovo vyšlo.

Kde najradšej v Košiciach trávite voľný čas?

90% času som v Pube u Kohúta, ja už skoro ani nikde inde nechodím. Čo sa týka jedenia, tak medzi moje obľúbené miesta patrí Koshi Sushi a z fastfoodov Bulli Kebab, tam rád chodím jesť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM