Krimi

Lúpežný prepad pred bytovkou v Poprade: Ján kráčal po chodníku, zrazu čelil škrteniu!

Kráčal po chodníku, odrazu zažil otrasné momenty. Ján (78) na slabo osvetlenom mieste pred popradskou bytovkou podľa polície čelil lúpežnému prepadu!

Ilustračný obrázok k článku Lúpežný prepad pred bytovkou v Poprade: Ján kráčal po chodníku, zrazu čelil škrteniu!
Foto: DuPe -

K lúpežnému prepadnutiu podľa polície došlo vo večerných hodinách na Podtatranskej ulici v Poprade, a to pred jedným z bytových domov na slabo osvetlenom mieste.

„Vtedy neznámy páchateľ staršieho Popradčana, ktorý kráčal po chodníku, nečakane fyzicky napadol. Priskočil k nemu spoza kríkov, rukou ho chytil okolo boku, škrtil ho a ťahal ho k sebe. Z vnútorného vrecka bundy mu vzal peňaženku, v ktorej sa nachádzali osobné doklady napadnutého muža, ako aj finančná hotovosť 245 eur,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová s tým, že Jánovi boli pri tomto útoku spôsobené viaceré zranenia, ako pomliaždenie hrdla, či problémy s dýchaním.

Ako ďalej policajná hovorkyňa uviedla, útočník mal pri prepade stiahnutú šiltovku až cez oči, okrem jediného zamrmlania nepovedal ani slovo a po lúpežnom prepadnutí ušiel preč.

Policajti tento týždeň v stredu zadržali muža podozrivého zo spáchania tohto skutku a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. „Ide o 42 ročného muža zo Spišskej Novej Vsi,“ povedala Migaľová a dodala, že na základe dôkazov obvinenému vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže, pričom mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM