Anton Hrachovský Krimi

Maďar (†68) neprežil pád na turistickom chodníku: Osudnou sa mu stala túra v Tatrách

Turista, ktorý zomrel po nešťastnom páde na značenom chodníku vo Vysokých Tatrách, bol 68-ročný občan Maďarska. Potvrdila to aj polícia.

Ilustračný obrázok k článku Maďar (†68) neprežil pád na turistickom chodníku: Osudnou sa mu stala túra v Tatrách
Zdroj: Dnes24.sk

Muž podľa záchranárov počas túry náhle skolaboval na turistickom chodníku v Mengusovskej doline nad Žabími plesami. Spadol pritom priamo na skaly, čím utrpel vážne poranenie hlavy a hrudníka. K nešťastiu došlo okolo poludnia. „Zranenia muža boli také vážne, že ani privolaní záchranári mu nedokázali obnoviť základné životné funkcie a svojim zraneniam na mieste podľahol,“ uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. Lekárka na mieste konštatovala o 13:20 exitus.

Horská záchranná služba (HZS) transportovala telo nebohého na Popradské pleso, odkiaľ ho previezli do márnice v Novom Smokovci. „Službukonajúci ohliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie a nariadil pitvu,“ konštatoval Daniel Džobanik, prešovský krajský policajný hovorca.

V čase nešťastia sa dcéra maďarského turistu nachádzala pred skupinou, v ktorej išiel jej otec. Po jej príchode na policajný útvar vo Vysokých Tatrách bolo podľa hovorcu telo nebohého stotožnené.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM