Michaela Katonová Šport

Obrazom: Otvárací ceremoniál šampionátu v krasokorčuľovaní sa niesol v znamení folklóru

Šampionát v Bratislave oficiálne zahájili na stredajšom popoludňajšom ceremoniáli aj za účasti prezidenta Andreja Kisku. Slovensko budú reprezentovať okrem Rajičovej a sólistu Michaela Neumana aj tanečníci Lukáš Csölley a Federica Testová.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom: Otvárací ceremoniál šampionátu v krasokorčuľovaní sa niesol v znamení folklóru
Zdroj: TASR

Organizátori ponúkli divákom na zimnom štadióne Ondreja Nepelu aj pri televíznych obrazovkách program na ľade aj mimo neho, niesol sa v umeleckom duchu a nechýbali ani tradičné slovenské folklórne motívy.

Na ľade sa objavili aj vlajky všetkých 33 zúčastnených krajín na šampionáte. Po príhovore členky Rady Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) Marie Lundmarkovej z Fínska už nasledoval samotný akt otvorenia 79. kontinentálneho šampionátu z úst prezidenta Kisku. Predsedníčka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková v úvodnom slove privítala všetkých aktérov.

Športová časť odštartovala už v stredu dopoludnia krátkym programom žien, do ktorého ako prvá nastúpila Britka Danielle Harrisonová. Slovenská reprezentantka Nicole Rajičová vstúpila do bratislavského šampionátu v poslednej šiestej 6-člennej skupine a napokon v KP obsadila deviate miesto.

Slovensko budú reprezentovať okrem Rajičovej a sólistu Michaela Neumana aj tanečníci Lukáš Csölley a Federica Testová. Súťaž športových dvojíc Slovensko neobsadí.

Prečítajte si tiež: TOP 10 zo sveta krasokorčuliarov: Najmladšia je iba päťnásťročná Izraelčanka, najstarší zas tridsaťdvaroč­ný Rus

Otvárací ceremoniál šampionátu v krasokorčuľovaní
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM