Tomáš Batiz Ostatné športy

Majstrovstvá sveta vo vodnom slalome: Grigar s cieľom obhájiť zlato

Blížiace sa majstrovstvá sveta junirov budú výzvou pre mladého Liptáka Jakuba Grigara, ktorý sa pokúsi obhájiť minuloročný titul.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá sveta vo vodnom slalome: Grigar s cieľom obhájiť zlato
Zdroj: TASR

Na majstrovstvách sveta juniorov a slalomárov do 23 rokov sa v Čunove slovenská reprezentácia pousiluje od utorka nadviazať na predchádzajúcu medailovú žatvu. Jej vysoké ambície sa odvíjajú hlavne vo vekovej kategórie ‚23‘, v ktorej figurujú ostrieľané osobnosti, na čele s 5. na OH v Riu kajakárom Jakubom Grigarom.

Minuloročná žatva kovov

Vlani v Krakove nazbierali mladí slovenskí slalomári až päť medailových kovov (2–2–1). Postarali sa o ne zlatý kajakár Jakub Grigar do 23 rokov, v rovnakej kategórii tretí Andrej Málek a v hliadkach strieborní Grigar, Málek a Richard Macúš. O ďalšie individuálne zlato sa zaslúžil vtedy ešte junior, singlista Marko Mirgorodský a striebro pridala hliadka juniorských kajakárok Simona Maceková, Soňa Stanovská a Simona Glejteková.

48 krajín

V čunovskom areáli vodných športov Divoká voda by malo štartovať až 475 slalomárov zo 48 krajín. Od utorka sú na programe kvalifikácie, od piatka sa už bude bojovať vo finále. Slováci sa pousilujú rozšíriť historickú medailovú zbierku od roku 1994 so 46 vzácnymi kovmi(18–15–13), s možnosťou zaokrúhliť ich na 50.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM