Hokej

Majstrovstvá sveta v hokeji: Jurčo by mal posilniť národný tím

Útočník Tomáš Jurčo z tímu NHL Chicago Blackhawks by mal hrať za Slovensko na májových MS v Dánsku.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá sveta v hokeji: Jurčo by mal posilniť národný tím
Zdroj: TASR

Po otrase mozgu s určitosťou nepríde Marek Hrivík, informoval generálny manažér slovenských hokejových reprezentácií Miroslav Šatan v rozhovore pre oficiálny web SZĽH.

Jurčo sa podľa zámorských médií napriek chorobe a absencii v záverečnom dueli Chicaga v základnej časti zámorskej profiligy rozhodol štartovať na šampionáte. Dvadsaťpäťročný krídelník odohral v tomto ročníku NHL 29 duelov a pripísal si šesť gólov a štyri asistencie. V nižšej súťaži AHL odohral za Rockford IceHogs 36 stretnutí s bilanciou 13+12.

„Určite nepríde Marián Gáborík, ktorý je po operácii a tiež Marek Hrivík – ten mal otras mozgu. S týmito dvoma sa počítať určite nedá,“ povedal Šatan o hráčoch zo zámoria pre hockeyslovakia.sk. „Musím povedať, že je pre mňa zábavné ako novinári a fanúšikovia každý rok riešia kto príde a nepríde z NHL. Netreba rozprávať o tých, ktorí neprídu. Treba rozprávať o tých, ktorí prídu. My budeme radi za každého hráča, ktorý sa rozhodne pomôcť slovenskej reprezentácii. Absolvoval som niekoľko telefonátov, o výsledku týchto rozhovorov budeme verejnosť informovať v priebehu utorka.“

Foto: ilustračné

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM