Hokej

Mal to byť duel ako každý iný, no ani sa len nezačal: Na prešovský ľad vyšla rolba a toto potom nastalo!

Prešovčania sa chystali na ostrý duel I. hokejovej ligy, ale ten ani nezačal. O osude stretnutia bude musieť teraz rozhodnúť riadiaci orgán. Čo sa na ľade udialo?

Ilustračný obrázok k článku Mal to byť duel ako každý iný, no ani sa len nezačal: Na prešovský ľad vyšla rolba a toto potom nastalo!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvoligový zápas hokejistov HC Prešov Penguins s HK'95 Považská Bystrica sa z technických príčin neuskutočnil. Dôvodom zrušenia duelu bol nespôsobilý ľad.

„Počas úpravy ľadu pred rozkorčuľovaním urobil nôž rolby ryhu do ľadu, čím ukrojil asi dve tretiny z jeho hrúbky,“ uviedol hlavný rozhodca Slavomír Švajka.

Domáci organizátori sa snažili závadu odstrániť, do ryhy nasypali sneh, naliali vodu a miesto chladili hasiacim prístrojom s C02 náplňou. No nepomohlo ani to. „V zmysle pravidiel sme čakali 40 minút, závada síce bola odstránená, no ani tak ľad na ploche asi dvoch štvorcových metrov nebol spôsobilý,“ dodal Švajka. Podľa informácií vedenia zimného štadióna išlo o nepredvídateľnú chybu v podobe uvoľnenej skrutky, ktorou bol nôž prichytený v rolbe. O ďalšom osude zápasu rozhodne riadiaci orgán I. hokejovej ligy.

Môže vás zaujímať:

Prešovskí futsalisti doma nestačili na lídra tabuľky: Vyrovnanú partiu rozhodli až momenty v závere zápasu

Dôležitá výhra prešovských volejbalistov: Doma si poradili s Komárnom, tréner hovoril o siahnutí na dno síl

Prešov spoznal najlepšieho športovca roka 2015: Po dvanásťročnej hegemónii hádzanárov prišla zmena

foto: Lukáš Rusňák/prvaliga.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM