JAB Rôzne

Malé prírastky v spišskonovoveskej zoo: Dvojičky slávnostne pokrstili a dostali aj zaujímavé mená

Zoologická záhrada už v stredu otvorí oficiálne svoje brány. Na návštevníkov čakajú aj nové prírastky. Jeden z nich a to rovno dvojičky pokrstili púpavou ešte pred jej oficiálnym otvorením.

Ilustračný obrázok k článku Malé prírastky v spišskonovoveskej zoo: Dvojičky slávnostne pokrstili a dostali aj zaujímavé mená
Zdroj: Dnes24.sk

Už od stredy začne letná sezóna v spišskonovoveskej zoologickej záhrade. Svoje brány otvorí najmladšia zoo na Slovensku aj s niekoľkými novinkami a novými prírastkami. Tesne pred jej otvorením ju však ešte dobrovoľníci zo Združenia rodičov a priateľov diabetických detí Spišiačik a zo spoločnosti Embraco Slovakia poriadne poupratovali.

Tento deň však nebol len o vyčistení zoo. Do rodinky najväčšieho hlodavca na svete pribudli aj malé dvojičky, ktoré mali necelé tri týždne. Malé kapybary slávnostne pokrstili ako ináč ako trávou a púpavou jej adoptívny rodičia.

Ako povedala Emília Gondeková jedna z dobrovoľníčok zo spoločnosti Embraco Slovakia do čistenia zoologickej záhrady sa zapojili už deviaty krát. A tak ako každý rok sa stali aj adoptívnymi rodičmi jaguára a rodinky kapybár. „Keďže medzi naše kapybarky pribudli dvojičky slávnostne sme ich pokrstili a dali im mená,“ doplnila s tým, že mená nových prírastkov nie sú náhoda.

„Keďže sme brazílska firma a tento rok je výnimočný aj tým, že sa budú letné olympijské hry konať v brazílskom meste Rio de Janeiro tak aj mená týchto dvoch mláďat budú výnimočné. Budú sa volať Rio a Ria,“ uzavrela Gondeková. Okrem malých kapybár sa tento rok v novoveskej zoo narodila aj malá kengura a mláďatá kozy hortobátskej.

Ako to celé prebiehalo si môžete pozrieť v našej fotogalérii

Môže vás zaujímať:

V spišskej zoo slávnostne otvoria nový výbeh pre medvede: Na čo všetko sa môžete tešiť?

Malé dvojičky kapybary močiarnej dostali meno Rio a Ria
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM