Webnoviny - Svet

Malysz chce z Vancouveru zlato

WEBNOVINY.SK

Adam Malysz Foto: SITA/AP

VANCOUVER 9. februára (WEBNOVINY) – Poľský skokan na lyžiach Adam Malysz je už teraz legendou tohto adrenalínového športu. Je štvornásobným majstrom sveta, vo svojej zbierke má štyri krištáľové glóbusy za celkové prvenstvo v seriáli pretekov Svetového pohára, tridsaťosemkrát sa tešil z triumfu v pretekoch SP. V jeho vitríne však chýba zlatá olympijská medaila. „Vo Vancouveri to bude moja štvrtá a posledná olympiáda. Všetko staviam na jednu kartu. Chcem zlato,“ sebavedomo vyhlásil 32-ročný rodák z Wisly.

Na ZOH v Salt Lake City v roku 2002 cestoval ako favorit, domov sa vracal s jedným striebrom a jedným bronzom. „Tie dve medaily boli vlastne mojou prehrou. Pre mňa to bol veľmi zlý výsledok,“ cituje Malysza utorkové vydanie poľského denníka Gazeta Wyborcza. „Vtedy som tvrdil, že by som tie dve medaily za jednu zlatú nevymenil. Dnes už viem, že by som to urobil,“ pokračuje poľský „batman“, ktorý patrí k najstarším skokanom z absolútnej svetovej špičky.

Naposledy sa z triumfu v pretekoch tešil pred takmer tromi rokmi v Planici, kde 25. marca 2007 zvíťazil v jednokolovej súťaži v letoch na mostíku HS 215. „Do Vancouveru si idem po zlato. Uvedomujem si, že som zostarol, idem už na svoje posledné olympijské hry. Práve preto ma nič iné ako najcennejší kov nezaujíma,“ uzatvoril v Gazete Wyborczej Adam Malysz.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM