Erik Bojničan Zo Slovenska

Marcel Forai vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni definitívne končí

Bývalý riaditeľ štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Marcel Forai v poisťovni definitívne končí. Po tom, čo vlani v septembri odstúpil pre kauzu zmlúv so svojou tetou Annou Sučkovou, v poisťovni naďalej pôsobil na referentskej pozícii ako analytik.

Ilustračný obrázok k článku Marcel Forai vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni definitívne končí
Zdroj: TASR

Jeho odchod dnes potvrdil po rokovaní vlády minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD). Takýto krok avizoval Drucker už minulý týždeň, Forai bol však na dovolenke. S ministrom sa následne stretol. „Hovorili sme o tom, akým spôsobom pod jeho vedením VšZP fungovala, o konkrétnych problémoch aj o konkrétnych názoroch a návrhoch. Myslím, že to bola veľmi odborná debata,“ priblížil Drucker.

Minister zdravotníctva ani dnes nechcel konkretizovať, kto vystrieda súčasného riaditeľa VšZP Miroslava Vaďuru. Oznámiť to chce čoskoro. „Sústreďujem sa teraz skutočne primárne na vyriešenie niektorých akútnych vecí a na programové vyhlásenie vlády,“ zdôvodnil.

Drucker už avizoval, že má predstavu o človeku na čele štátnej poisťovne. „Rozmýšľam o ľuďoch, ktorí pôsobia v komerčnom sektore v oblasti financií a poisťovníctva,“ povedal po pondelkovom (4.4.) stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM