Monika Földešiová Tlačové správy

Máte doma neposedné deti plné energie? Prihláste ich na Detskú atletiku

Detská atletika je nielen športová disciplína, ktorej postupne rastie popularita, ale i názov zaujímavého projektu pod záštitou Tesca a Slovenského atletického zväzu.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma neposedné deti plné energie? Prihláste ich na Detskú atletiku
Zdroj: TESCO SR

Atletika je celosvetovo uznávaný šport, ktorý sa v poslednej dobe opäť začína tešiť veľkej obľube u detí v školskom veku. Jednak ide o samostatnú disciplínu, zároveň je však základom pre veľké spektrum ďalších športov vrátane futbalu, karate či volejbalu. Naučiť sa behať na kratšie i dlhšie vzdialenosti, šprintovať, behať cez prekážky či skákať do diaľky – to sú len základné prvky atletiky.

Dnes s atletikou začínajú už detičky vo veku okolo štyroch či piatich rokov. Behať a skákať je pre deti prirodzenou súčasťou každodennej hry, a preto aj tento šport pre nich môže predstavovať zábavu. Deťom sa vďaka tejto disciplíne rozvíja koordinácia, pozornosť či zdokonaľujú svoje pohybové zručnosti. Taktiež sa pri atletike učia vytrvalosti, určitej dávke trpezlivosti a rozvíjajú svojho športového ducha.

Práve preto je snahou Tesca a Slovenského atletického zväzu podporovať rozvoj športu na Slovensku. Deje sa tak v rámci projektu Detská atletika, ktorý sa primárne zameriava na poskytnutie nového atletického vybavenia základným školám, športovým klubom a atletickým oddielom po celom Slovensku. Súčasťou každej atletickej sady je 150 kusov rôznych farebných pomôcok a športového náčinia prispôsobeného špeciálne pre deti z materských a základných škôl a potrebného k tréningu.

Cieľom trojročného projektu, ktorý začal v roku 2015, je snaha zapojiť čo najviac škôl a klubov, kde sa venujú deťom a ich športovej príprave. Tesco prispeje každý rok sumou až 80 000 € na nákup športových pomôcok. V aktuálnom školskom roku bude v rámci projektu podporených približne 100 základných škôl a športových klubov z celého Slovenska.

Môžeme nejako pomôcť aj my? Samozrejme. Od apríla až do septembra máme všetci možnosť zapojiť sa a podporiť túto aktivitu kúpou vybraných výrobkov označených logom projektu Detská atletika v predajniach Tesco. Z každého zakúpeného produktu putuje na projekt 1 cent.

Spojme teda svoje sily a spoločne podporme projekt Detská atletika, vďaka ktorému budú naše deti športovať s kvalitným vybavením aj v nasledujúcom školskom roku 2016/2017. Viac na www.tesco.sk/…ska-atletika

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: TESCO SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM