Aktualizované Zo Slovenska

Matovič bez servítok: Aktivistku Krempaskú dala zbiť Kaliňákova mafia!

Šéf strany Obyčajní ľudia a Nezávislé osobnosti Igor Matovič vníma krok premiéra Roberta Fica ako jednoznačný.

Ilustračný obrázok k článku Matovič bez servítok: Aktivistku Krempaskú dala zbiť Kaliňákova mafia!
Zdroj: TASR

Návratom Erika Tomáša k premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) sa začala diskreditačná kampaň proti organizátorom protestov pred bytovým komplexom Bonaparte. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to vyhlásil líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič.

„Dňa 17. augusta 2016 vláda odvolala Erika Tomáša z postu štátneho tajomníka ministerstva školstva s tým, že premiér potrebuje poradcu pre komunikáciu. Tomáš prichádza radiť Ficovi a od tohto dátumu akoby sa vrece roztrhlo s diskreditačnými krokmi proti protestom pred Bonaparte," povedal Matovič.

PREČÍTAJTE SI: Posledná letná Bonaparty: Matovič napadol aktivistov i predsedu parlamentu Danka

Môže za problémy Ficov poradca?

Podľa jeho slov na prvých deviatich protestoch neboli žiadne provokácie a stretnutia sa uskutočnili v absolútnom pokoji. „Po Tomášovom príchode k Ficovi prichádzajú prvýkrát (22.8.) na náš protest provokatéri, ktorých musí polícia vyviesť.“

„Na ďalší deň začína Slovenská pošta obštrukcie a nechce distribuovať ‚Kali špeciál‘. Následne (26.8.) sa objavuje moja údajná komunikácia s Danielom Lipšicom (OĽaNO-NOVA), kde sa niekto snažil podsúvať ľuďom, že protestujúci sú pre nás nepodstatní. Táto komunikácia bola vymyslená,„ zdôraznil Matovič a vyzval toho, kto zverejnil túto údajnú komunikáciu, aby zverejnil všetky jeho správy na Facebooku. „Potom by som tomu možno uveril,“ povedal Matovič.

PREČÍTAJTE SI: Čo by ste mali vedieť o kauze Bašternák. Otrasie niečo pozíciami našich politikov?

Ďalšie podozrenia

V rovnaký deň začína podľa šéfa OĽaNO-NOVA minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) blogovať a „vykresľuje sa ako neviniatko". „O dva dni (28.8.) začína masívny hackerský útok na všetky naše stránky, najmä na tú, kde sa zbierali podpisy pod petíciu na odvolanie Kaliňáka. Podarilo sa nám útok odvrátiť a neunikli žiadne údaje," uistil Matovič.

Ďalší deň (29.8.) prichádza prvé falošné video od údajných Anonymous, kde sa priznávajú k hackerským útokom. „Zároveň druhýkrát prichádzajú provokatéri na protest pred Bonaparte. Sú to ľudia, ktorých občianske združenie dostalo masívne dotácie z ministerstiev vnútra a zahraničných vecí pod vedením nominantov Smeru-SD."

PREČÍTAJTE SI: Aktivistka, ktorá vystúpila proti protestom Bonaparte, bola fyzicky napadnutá!

Matovič obvinil Kaliňáka

Matovič pokračoval s tým, že 5. septembra sa objavuje druhé falošné video pod hlavičkou Anonymous, kde sa organizátorov protestov znovu snažia zdiskreditovať a hovoria o vymyslenej komunikácii medzi organizátorom Michalom Šipošom, Matovičom a Kotlebovou asistentkou. „Je to vymyslené," povedal dnes Šipoš a ako dôkaz ponúkol vyjadrenie IT firiem spravujúcich tieto stránky, že takáto komunikácie nebola.

„V rovnaký deň prichádzajú provokatéri na protest tretíkrát a dochádza k fyzickému útoku na aktivistku Alenu Krempaskú, ktorá bola proti protestom. Dávam ruku do ohňa, že tí, čo chodili na naše protesty, boli pokojní a mierumilovní. Dala ju zbiť Kaliňákova mafia, aby to vyzeralo na nás," dodal Matovič s tým, že Erik Tomáš by si mal vstúpiť do svedomia a mal by sa hanbiť, keďže dôkazov je príliš veľa.

PREČÍTAJTE SI: Robert Feši Kaliňák: Syn námorníka, ktorý pláva v politických vodách už takmer 20 rokov

Posledná letná Bonaparty
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM